Liverpool

Rodgers nekifogott Balotelli megnevelésének

Érdekes dolgot mondott Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere: a Vörösök újdonsült csatára, Mario Balotelli karrierje során még sosem kapott védekező feladatot a pontrúgásoknál.

Rodgers elkezdte nevelni Balotellit - Fotó: AFP

Az olasz válogatott támadó hétfőn írt alá a Premier League előző évi ezüstérmeséhez, a Pool húszmillió eurót fizetett érte a Milannak. "SuperMario" vasárnap, a Tottenham Hotspur elleni rangadón debütált Daniel Sturridge éktársakánt. Új csapata könnyedén,  3-0-ra legyőzte a Spurst, Balotelli jól játszott, de csak helyzetekig jutott.

"Azt hiszem, a két srác elöl, Sterlinggel mögöttük, igazán jól működött együtt - utalt az északír menedzser a Balotelli-Sturridge kettősre. - Nagyon jól futballozott. Mindenki láthatta Mario munkabírását, nyomás alatt tartotta az ellenfelet, sokat dolgozott ma. Csalódott volt, hogy nem tudott gólt szerezni."

"Ő egy jó srác és jó ember. Ha megszünteted körülötte a cirkuszt, kontrollálod a hátteret és ráveszed, hogy kizárólag a futballra összpontosítson, akkor előbújik a valódi minősége" - dicsérte a balhés csatárt Rodgers.

A szakember egy érdekes tényre is kitért. "Ez a meccs volt az első, hogy feladatot kapott egy szögletnél. Komolyan mondom, és egy válogatott játékosról beszélünk. Az edzéseken gyakoroltuk a szögleteket, és azt mondta nekem, hogy még sosem állították oda védekezni egy sarokrúgáshoz. Mondtam neki, hogy oké, mostantól ez is a dolgod lesz. Felnőttként kell bánni vele."

A Liverpool három forduló után hat ponttal, az ötödik helyen áll a Premier League-ben.

[1724010] 2014-08-31 14:30:00 Tottenham Hotspur - Liverpoolx;
163919