Karrier

Visszatért Angliába a Barca középpályása

Az angol Premier League-ben szereplő West Ham United egy évre kölcsönvette a Barcelonában partvonalra kerülő Alex Songot. A kameruni középpályásnak nem lesz ismeretlen a szigetországi közeg, hiszen korábban az Arsenalt is erősítette.

A 26 éves középpályás érkezését szombaton jelentették be a szurkolóknak, Alex Song a 30-as mezszámot viseli majd a Kalapácsosoknál. "Úgy vélem a klubnak kiváló ambíciói vannak és remélem, hogy sikerül elcsípnünk az európai kupaindulást" - mondta a kameruni, aki saját bevallása szerint nincsen topformában.  "Szükségem van néhány meccsre, hogy visszanyerjem a fittségemet. Ha 100 százalékos leszek, tapasztalatommal segíteni fogom a csapatot, a szurkolók boldogok lesznek. Szerencsés vagyok, hogy visszatérhettem Londonba, alig várom, hogy megmutathassam mire vagyok képes" - zárta székfoglalóját Song, aki 2012-ben 15 millió fontért igazolt az Arsenalból a Barcelonához.

A katalánoknál azonban csupán 39 meccsen lépett pályára az elmúlt két évben, Luis Enrique nyári érkezésével pedig még inkább kilátástalanná vált a helyzete, így a váltás mellett döntött.

A West Ham nagy célokat fogalmazott meg az elkövetkező időszakra, ehhez pedig a klub vezetése igyekszik megteremteni a megfelelő feltételeket is. A nyáron sikerült megtartani a legjobb játékosokat és olyan futballistákkal sikerült megállapodni, mint Enner Valencia, Carl Jenkinson, Mauro Zárate vagy a most érkező Alex Song.

[1724011] 2014-08-30 16:00:00 West Ham United - Southamptonx
[1724011] 2014-08-30 16:00:00 West Ham United - Southamptonx;
163919