NB I

Könyves duplázott, nyert Szombathelyen a Paks

Döntetlent hozó első félidő után Rózsa Dániel, a Haladás kapusának hibája miatt vezetést szerzett a Paks és a mérkőzés végéig meg is tartotta az előnyt.

Fiola lőtte az első paksi gólt

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának nyitómérkőzését rendezték péntek este Szombathelyen, ahol a Haladás fogadta a Paks együttesét. A hazaiak a tavalyi szezon alapcsapatához képest jócskán gyengébb kerettel rendelkeznek, így nem meglepő, hogy idáig mindössze 4 pontot tudtak gyűjteni. Ellenben a Paks egyike az NB I eddig még veretlen együtteseinek, és ez a szombathelyi vendégjáték után sem változott.

Az első félidőben a paksiak futballoztak veszélyesebben, és Fiola révén a vezetést is megszerezték. A szombathelyiek támadójátékából hiányzott az átütőerő, ennek ellenére nem sokkal a szünet előtt Gaál pályafutása első NB I-es góljával egyenlített. A fordulás után újra a vendégek kerültek előnybe, igaz, Könyves góljához kellett a kapus, Rózsa óriási hibája. Nem sokkal később a paksiak eldönthették volna az összecsapást, de Fiola ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. Negyedórával a vége előtt a teljes hazai védelem asszisztálása mellett Könyves idénybeli ötödik gólját is megszerezte, és ezzel eldöntötte a találkozót.

A mérkőzés lefújása után az alábbi nyilatkozatok születtek a köztévé kamerái előtt:

Könyves Norbert: "Megérdemelt győzelmet arattunk, uraltuk a mérkőzést. A gólokat nem kell megmagyarázni."

Artner Tamás: "Első félidőben lefutballozott minket a Paks. A másodikat jól kezdtük, de az óriási hiba eldöntötte a játék végkimenetelét. A tavalyi négy védőnkből egy sem volt a pályán, így ezek a hibák még benne vannak a csapatban. Szükségünk van még egy-két játékosra."

Csertői Aurél: "Végig kézben tartottuk a mérkőzést. Fegyelmezettek voltunk, helyenként kreatívan futballoztunk, megérdemelt a győzelmünk. Dicséret illeti a fiúkat. A szerdai Ligakupa-mérkőzésen azok kapnak szerepet, akik máskor kevesebbet játszanak."

OTP Bank Liga
6. forduló
Szombathelyi Haladás-MVM Paks 1-3 (1-1)
Szombathely, 4000 néző, v.: Solymosi
Gólszerzők: Gaál (42.), illetve Fiola (30.), Könyves (51., 77.)
Sárga lap: Devecseri (15.), Szakály A. (40.), Katona (58.), illetve Tamási (33.)
Haladás: Rózsa - Devecseri, Dvorschák, Katona - Schimmer, Iszlai (Varga G., 69.), Szakály A. (Jancsó, 69.), Nagy O., Halmosi - Zamostny (Németh M., a szünetben), Gaál B.
Paks: Molnár P. - Fiola, Kovács G., Gévay - Báló - Könyves, Bartha (Kiss T., 87.), Kecskés, Tamási, Bertus - Simon A. (Haraszti, 65.)

[1732234] 2014-08-29 19:00:00 Haladás - Paksx;
2014-08-29;212
2014-08-30;212
2014-08-31;212
164237