NB I

A Dunaújvárost is legyőzte, így dobogós a Ferencváros

Ugrai és Böde góljaival már az első félidőben kialakult a végeredmény. A zöld-fehérek a Groupama Arénában rendezett második bajnoki mérkőzésükön is otthon tartották a három pontot.

Böde a Dunaújváros ellen is betalált - Fotó: origo.hu

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójából elmaradt mérkőzést pótolt a Ferencváros, amely a Dunaújvárost fogadta új stadionjában, a Groupama Arénában. A vendégek kissé meglepő módon nem kizárólag arra koncentráltak, hogy betömörüljenek a kapujuk elé, több veszélyes támadást is vezettek, amivel akár a vezetést is megszerezhették volna.

Gólt azonban a Ferencvárost lőtt, miután Gera adott szemfüles passzt Bödének, aki Ugraihoz továbbított, a fiatal támadó pedig spiccel nem hibázta el a kaput (1-0). A bekapott gól ellenére az újvárosiak lelkesedése nem lankadt, Zsótér Donát, aki az U19-es Eb-n is tagja volt Mészöly Géza csapatának, két életerős lövéssel is veszélyeztetett, csak Dibusz Dénesen múlt, hogy egyik sem jutott el a hálóig.

Nem így Böde, aki egy alapvonalról visszagurított labdát továbbított a felső kapufa segítségével Milinte kapujába (2-0). Az eredmény a félidőig nem változott, és utána sem. A játék iramáról már nem mondható el ugyanez, sajnos a második negyvenöt perc korántsem bizonyult olyan mozgalmasnak. Mindez Thomas Dollt zavarta a leginkább, aki a kispadon egy-egy elrontott hazai támadás után majdnem felrobbant. Csapata azonban visszább kapcsolva is tartotta az eredményt, és a megszerzett három ponttal fellépett a tabella harmadik helyére, közvetlenül a Videoton és a Diósgyőr mögé.

A végeredmény a hatharom.com tippmestere, Tomihmvh várakozásait is igazolta, akinek a Ferencváros legalább kétgólos győzelmére ajánlott Protippje bejött.

OTP Bank Liga
3. fordulóból elmaradt mérkőzés
Ferencváros-Dunaújváros 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 7789 néző, v.: Erdős
Gólszerzők: Ugrai (30.), Böde (44.)
Sárga lap: Gyömbér (37.), Pavlovic (62.), illetve Szekeres (38.), Muscat (55.)
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig - Ugrai (Kukuruzovic, 71.), Gyömbér, Gera (Havojic, 77.), Busai (Cukic, 60.) - Lauth, Böde
Dunaújváros: Milinte - Villám, Gavric, Szekeres A., Csehi T. - Zsótér, Józsi, Böőr (Sóron, 79.), Petneházi (Muscat, a szünetben), Orosz (Thiago, 69.) - Urbin
[1732206] 2014-08-27 18:30:00 Ferencváros - Dunaújvárosx;
164237
  • Pro
    Tomihmv
    2014. augusztus 27., Szerda 12:05
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Ferencvaros -1.5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.81
    • Eddig éri meg:1.7
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Nagyjából hasonló mérkőzésre számítok, mint amilyen az FTC-Nyíregyháza volt. Szerdán is egy újonccal, ezúttal a Dunaújvárossal küzd meg a Fradi, és úgy vélem, hogy jó esélye van, hogy második Groupama Arénás tétmeccsén is magabiztos, legalább kétgólos sikert arasson.

      A vendégcsapat véleményem szerint nem üti meg az élvonal szintjét, sok volt a jövés-menés, az újak későn érkeztek meg, nem alkalmas a Dunaújváros stadionja az élvonalra, stb, stb. A gárda produkciójával is gondok vannak, hiszen az idei öt tétmérkőzésén, mindössze egyetlen gólt tudott szerezni, azt is a gyenge Pápa ellen. A védelem instabil, a Honvéd és a Videoton is háromszor mattolta az újvárosi hátsóalakzatot.

      Ezzel szemben a Fradi kezd belejönni, sorra aratja a győzelmeket a zöld-fehér csapat, és az Arénát is sikerült győzelemmel felavatni. Mindezeknek köszönhetően felszabadultan léphetnek pályára - ellentétben a Dunaújvárossal - a ferencvárosi futballisták, és ha tudják hozni az utóbbi hetekben mutatott teljesítményüket, akkor minden gond nélkül magabiztosan, legalább két találattal legyőzhetik a másik újoncot is, amivel feljöhetnének a dobogó harmadik fokára.

    • Eredmény:

      2 - 0( 2 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.24