La Liga

Beragadt a címvédő - Simeone nélkül nem megy?

Tegnap elkezdték a madridi sztárcsapatok is a spanyol bajnokság 2014/15-ös szezonját. Amíg a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid győzelemmel rajtolt, addig a bajnok Atlético Madrid csak döntetlent ért el a nyitányon.

Érződött a múlt heti két Szuper Kupa-mérkőzés mindkét madridi csapaton, de a Real Madrid legalább behúzta a kötelezőt az újonc Cordoba 2-0-s legyőzésével. Az Atlético Madrid már nem volt ilyen szerencsés. Amíg az első félidőben még viszonylag kulturált futballt mutattak be a matracosok, addig a második játékrészben már a Rayo Vallecano előtt adódott több helyzet. Mint ismert, a Szuper Kupa visszavágón kiállított Diego Simeone nyolcmeccses eltiltást kapott a szövetségtől, így tegnap a másodedző, Germán Burgos ült a piros-fehérek padján.

Kokénak sem ment a Rayo ellen - Fotó: AFP

Simeone így a lelátóról, azon belül is egy fülkéből követte végig fiai visszafogott játékát, erről természetesen nyilatkozott is. "Fentről nem láttam olyan jól a mérkőzést, az első félidőben mi voltunk fölényben, aztán a Rayo feljavult, és sok gondot okozott nekünk. Három tiszta lehetőségünk volt, de hiányzott a határozottság. A csapat jól játszott, az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, mert a másodikban elfáradtunk, ami nem csoda, hisz kedden és pénteken is pályára léptünk."

Nagyon helyes, tiszteletben tartom azokat, akik ezt a döntést hozták, és csöndben maradok” - ezt már a nyolcmeccses eltiltásáról mondta gúnyosan Simeone.

Nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy az El Cholo-nak becézett argentin tréner hiánya miatt nem nyert az Atléti, de egy biztos, határozott, lehengerlő stílusa hiányzott a kispadról a kisebbik madridi csapat ellen a tegnapi mérkőzésen. Az Atlético hétvégén az újonc Eibar ellen javíthat a Vicente Calderónban. A győzelem kötelező a címvédő számára még Simeone nélkül is. A fogadóirodáknál sem fér kétség a hazai győzelemhez, átlagosan 1.2-szeres szorzón kínálják ezt az opciót. A vendégsiker ugyanakkor tizenkétszeres pénzt érne a   -nél.

2014-08-25;87
[1778049] 2014-08-30 21:00:00 Atlético Madrid - Eibarx;
165952