Vízilabda Világkupa

Az elődöntő a tét Madarasék számára

megosztom

Hiába játszott gyengén, és ért el csak döntetlent a Benedek-csapat csütörtökön az ausztrálok ellen a Világkupán, mégis csoportelsőként végzett a válogatott. Mindez azt jelenti, hogy a negyeddöntőben a leggyengébbnek titulált Dél-Afrika ellen küzdenek meg Madaras Norberték, így csak a kiütéses siker az elfogadható teljesítmény.

A kéksapkás amerikaiakra nehéz mérkőzés vár a negyeddöntőben.

USA-Ausztrália

Izgalmas összecsapásra van kilátás az USA-Ausztrália találkozón. Mindkét együttes szinte a komplett keretével érkezett Kazahsztánba, és a felek nem is hazudtolták meg önmagukat. Az északiak Dél-Afrikát és Montenegrót is legyőzték, viszont a szerbektől két találattal kikaptak. Ezzel szemben az óceániak a kazahok ellen szenvedve nyertek, a horvátokkal szemben viszonylag simán alulmaradtak, de Magyarország ellen bravúros döntetlent értek el.

A felek nagyjából azonos játékerőt képviselnek, mégis a legutóbbi meccsükön - a dubaji Világliga Szuperdöntőjének csoportkörében - az ausztrálok négy találattal jobbnak bizonyultak. Ezúttal ekkora különbségre, sőt még a déliek sikerére sem vennénk mérget, igaz, bármi megtörténhet, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal.

Montenegró-Horvátország

A Montenegró-Horvátország mérkőzés minden körülmények között rangadónak számít, de most óriási meglepetés lenne, ha déli szomszédaink nem takarítanák el az útból a Cápákat. Montenegró igen tartalékosan utazott el Almatiba, aminek megvan a hátránya, hiszen csapatszinten semmit nem tud felmutatni Ranko Perovics együttese. A montenegróiak simán kikaptak a szerbektől és az amerikaiaktól, míg Dél-Afrikát 12-4-re legyőzték.

Ugyan a horvátok sem a legjobbjaikkal érkeztek a Világkupára, de a magyarok elleni pofont gyorsan kiheverték, hiszen az ausztrálokat, és a házigazda kazahokat is könnyedén két vállra fektették. Ivica Tucak együttese igazi csapatként küzd, a hírek szerint jó hangulat uralkodik a csapatnál, így pedig bárkit le tudnak győzni.

Noha a felek legutóbbi mérkőzéseit rendre Montenegró nyerte, véleményünk szerint ez az eredmény most a meglepetés kategóriájába tartozna, amivel az oddsmesterek is egyetértenek.

Könnyedén juthat az elődöntőbe a Benedek-csapat.

Dél-Afrika-Magyarország

A napik egyik legsimább mérkőzésére kerül sor Dél-Afrika és Magyarország között.

Az afrikai válogatott mind a három meccsét elveszítette, átlagosan 14 góllal, úgy hogy összesen hat gólt dobott. Ezzel szemben a magyarok jól kezdték a tornát, hiszen a horvátokat és a kazahokat is simán legyőzték, viszont az ausztrálok ellen bűnrosszul játszottak Benedek Tibor fiai.

„Nagyon rossz játékkal, de sikerült megszerezni a csoportelsőséget. Azt mondom, hogy egy egyhetes sorozatban ez elfogadható. Ez egy jó csapat, tavaly a vb-n döntetlent játszottunk velük, ugyanakkor voltak hibák, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak sem csapatszinten, sem egyénileg” - nyilatkozta Benedek Tibor a vlv.hu-nak az ausztrálok elleni meccs lefújást követően.

Pénteken viszont akármilyen gyengén is játszik válogatottunk, borítékolható a győzelme, hiszen ég és föld a különbség a felek között. Ezt a fogadóirodák is megerősítik, hiszen a magyar sikerre szorzót sem kínálnak háromesélyben.

Szerbia-Kazahsztán

Ha a Dél-Afrika-Magyarország mérkőzés sima lesz, akkor a Szerbia-Kazahsztán összecsapásra mit mondjunk? Hiába házigazdák a kazahok, és hiába csak két Európa-bajnokot tud a keretében Dejan Szavics, minőségbeli különbség van a felek között. Az mindent elárul a két válogatottról, hogy amíg a szerbek valamennyi mérkőzésüket megnyerték, addig a kazahok mindet elbukták, pedig papíron a déli szomszédaink voltak erősebb csoportban.

A találkozó kimenetele nem, csak és kizárólag a különbség lehet a kérdés, a bukmékerek például szorzót sem kínálnak háromesélyben a szerbekre.

Világkupa - negyedik nap
Háromesélyes fogadás - az     szorzói
Időpont Mérkőzés 1 X 2
09:40 USA-Ausztrália 1.70 7.00 2.65
11:00 Montenegró-Horvátország 4.60 8.00 1.30
12:20 Dél-Afrika-Magyarország 18.00 18.00 -
13:40 Szerbia-Kazahsztán - 18.00 18.00
megosztom