Vízilabda Világkupa

A csoportelsőség a tét Deckerék számára

megosztom

A horvátok után a kazah együttest is magabiztosan győzte le a Benedek-csapat az Almatiban zajló Világkupán. Csütörtökön az ausztrál válogatott vár hazánk fiaira, és az eddig látottak alapján jó esély mutatkozik, hogy Madaras Norberték 100 százalékos teljesítménnyel nyerik meg a B csoportot.

A fehérsapkás szerbekre komoly meccs vár az amerikaiak ellen.

A csoport

A teljes leégés elkerülése a célja Montenegrónak a Dél-Afrika elleni meccsen. A délszlávok a tartalékos keretük ellenére eddig sem az amerikaiakkal, sem a szerbekkel nem tudtak pariban lenni. Csütörtökön viszont jó esélyük van, hogy megszerezzék első győzelmüket, hiszen a nagyon gyenge Dél-Afrikával meccselnek. Az afrikaiak eddig a két meccsük alatt mindössze két gólt lőttek és összesen 36-ot kaptak, úgy véljük ez mindent elárul a csapat erejéről. A nyeretlenek mérkőzésén toronymagas esélyes Montenegró, a bukmékerek háromesélyben még szorzót sem kínálnak a Cápákra.

A nap rangadóján Szerbia és a USA feszül egymásnak, amely meccs külön pikantériája - a csoportelsőségen kívül -, hogy az amerikaiaknak Dejan Udovicsics személyében szerb szövetségi kapitányuk van. Apropó Udovicsics, a mester nagyon összerakta az északiak válogatottját, kellemes meglepetés a játékuk eddig. Csütörtökön is jó esélyük van a győzelemre, hiszen minden fontos torna előtt szoktak kétkapuzni a szerbek ellen, vagyis jól ismerik őket.

Természetesen ezt az előnyt a déli szomszédaink oldalára is fel lehet sorakoztatni, így ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni. Talán annyi lehet a különbség, hogy a USA csapata jóval összeszokottabb, amit Dejan Szavics, Szerbia szövetségi kapitánya is kiemelt: „Fontos mérkőzésre készülünk az amerikaiak ellen csütörtökön, hiszen a csoportelsőség lesz a tét. Összeszokottabb csapattal vannak itt, Almatiban, mint mi, de ez semmit nem jelent, hiszen jól ismerjük őket. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelemért, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

A felek legutóbb az olimpián találkoztak tétmérkőzésen, és akkor a szerbek magabiztosan, öt találattal nyertek. Most lényegesen szorosabb meccs várható, a fogadóirodák szerint is kiélezett találkozóra van kilátás, hiszen az oddsmesterek csak egy hajszállal látják a szerbeket esélyesebbnek.

Az A csoport állása
# Válogatott M GY D V LG KG P
1. USA 2 2 0 0 30 8 6
2. Szerbia 2 2 0 0 26 4 6
3. Montenegró 2 0 0 2 10 20 0
4. Dél-Afrika 2 0 0 2 2 36 0

Csütörtökön a csoportelsőség a tét a Benedek-csapat számára.

B csoport

A csoportelsőség a tét az Ausztrália-Magyarország találkozón. Az ausztrálok eddig nem úgy teljesítettek, ahogy az elvárható lett volna, hiszen a kazahokkal megszenvedtek, míg a horvátoktól simán kikaptak. Utóbbi mérkőzésen Elvis Fatovic fiai például a 12 emberelőnyükből mindössze egyet tudtak kihasználni.

Ez pedig nem túl jó ómen a Benedek-csapat ellen, ugyanis a magyar válogatott mind a horvátokat, mind a kazahokat simán legyőzte. A házigazda ellen úgy nyertek hazánk fiai, hogy Decker Attila helyett Lévai Márton védett, míg Varga Dániel betegség miatt nem játszhatott. Az ázsiai csapat ellen pedig parádés volt az emberhátrányok kivédekezése, hiszen 14 hátrányból csak négyszer kaptak gólt a fiúk, míg emberelőnyből nyolcból hatszor is betaláltak.

„Nehezen indult a mérkőzés, a kazah csapat a hazaiak lendületével játszott, várható volt, hogy az első negyed nehéz lesz. Volt egy pár szerencsés góljuk is, de ahogy mentünk előre az időben, nyilvánvalóvá vált, hogy fizikálisan jobban bírjuk. Fegyelmezetten játszottunk, ennek köszönhettük a magabiztos sikerünket” - értékelte a kazahok elleni meccset Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

Mindezek után, illetve a két hónappal ezelőtti Világliga eredményt - 11-6-ra nyertünk Ausztrália ellen Dubajban - figyelembe véve kijelenthető, hogy a mérkőzés toronymagas esélyese a Benedek-csapat. Persze nem szabad lebecsülni az ausztrálokat, de az mindent elárul, hogy a bukmékerek tükörsima győzelmet várnak hazánk fiaitól.

A csütörtöki nap zárómérkőzésén Kazahsztán és Horvátország néz farkasszemet egymással. A hazaiak eddig kétszer buktak, az ausztrálok ellen egy szoros, míg a magyarok ellen egy sima mérkőzésen. Ezzel szemben a horvátok teljesítménye egy sima, egy fordított, a Benedek-csapattal szemben könnyűnek találtattak, míg az óceániaiakat könnyedén legyőzték.

Hiába tartalékosak a horvátok, és hiába a kazahok a házigazdák, a mérkőzés esélyesei a dalmátok. Déli szomszédaink utóbbi két tétmérkőzésükön simán legyőzték az ázsiaiakat, és ha csütörtökön nem is oly könnyen, mint eddig, de vélhetően behúzzák a három pontot, és megkaparintják a második helyet. Ezt az oddsmesterek is alátámasztják szorzóikkal, hiszen a horvátokat enyhén szólva is nagy favoritnak hozták ki.

A B csoport állása
# Válogatott M GY D V LG KG P
1. Magyarország 2 2 0 0 24 14 6
2. Ausztrália 2 1 0 1 14 14 3
3. Horvátország 2 1 0 1 11 12 3
4. Kazahsztán 2 0 0 2 17 26 0
Világkupa - harmadik nap
Háromesélyes fogadás - az     szorzói
Időpont Mérkőzés 1 X 2
09:40 Montenegró-Dél-Afrika - 18.00 18.00
11:00 Ausztrália-Magyarország 7.00 10.00 1.15
12:20 Szerbia-USA 1.55 7.50 3.00
13:40 Kazahsztán-Horvátország 11.00 15.00 1.05
megosztom