Everton

Bajban Besicék, a kulcsember hónapokra kidőlhet

Súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Ross Barkley, az Everton angol válogatott középpályása.

Barkley hosszú időre kidőlt - Fotó: evertonfc.com

A 20 éves játékos a Leicester City elleni bajnoki előtti edzésen sérült meg, a pontos diagnózist még nincs meg, ám Roberto Martínez menedzser elmondta, akár négy-öt hónapos kényszerpihenő is várhat a tehetségre. A jobb térd belső ínszalagja károsodott, a duzzanat visszahúzódása után lehet megállapítani, mekkora a baj.

"Azt már tudjuk hogy részlegesen elszakadt a térdszalag, legalább hét hetet kell kihagynia, de az is lehet, hogy négy-öt hónapot. Ross Barkley fenomenális futballista, nem kérdés, hogy mennyire fog hiányozni a csapatból. Nagyon éles volt az előszezonban, jól mozgott, nagy dolgokat vártunk tőle. A csapat elég jó ahhoz, hogy megbirkózzunk az elvesztésével és képes legyen jól teljesíteni, de Ross sérülése mindenképp súlyos dolog" - nyilatkozta a spanyol edző.

Barkleynak a Svájc, San Marino és Észtország elleni Eb-selejtezőket is ki kell hagynia. A fiatal középpályásnak nagy jövőt jósolnak, egyelőre még meg tudta tartani az Everton. Steven Gerrard és Frank Lampard válogatottbeli visszavonulásával a nemzeti csapat egyik kulcsembere lehet a következő évtizedben.

Roberto Martínez alakulata 2-2-es döntetlent ért el az újonc otthonában a szombati meccsen. "Nyernünk kellett volna, csak magunkat hibáztathatjuk. A második kapott gól előtt elkényelmesedtünk" - utalt arra a menedzser, hogy kétszer is vezettek, és másodszor a 86. percben egyenlített a Leicester.

Az Everton az Európa Liga csoportkörében is érdekelt az előző szezonban mutatott szép menetelésének köszönhetően. Sikerült egyben tartani a csapatot, sőt, tovább erősíteni, hiszen egyedül Gerard Deulofeu távozott (kölcsönből vissza a Barcához), míg Muhamed Besic érkezett, illetve végleg megvásárolták Romelu Lukakut.

[1723984] 2014-08-16 16:00:00 Leicester - Evertonx;