NB I

A Győr összes ziccerét elpuskázta, a Fradi nyerte a zöld-fehér rangadót

Az előző szezonban bronzérmes Ferencváros egygólos győzelmet aratott az ezüstérmes Győr otthonában az OTP Bank Liga negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Priskin Tamás, a Győr (j) és Michal Nalepa, a Ferencváros játékosa. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Ferencváros kezdte aktívabban a mérkőzést, leginkább a győri térfélen zajlott a játék. A folytatásban aztán kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A hajrában ugyanakkor mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de gólt a vendégeknek sikerült szerezni: közvetlenül a szünet előtt Busai volt eredményes.

A fordulást követően nyomás alá helyezte az FTC kapuját a Győr és ugyan kapufáig eljutott, gólt nem sikerült szereznie - ebben nagy szerepe volt a jól védő Dibusznak is. A hajrában is mindent elkövetett az egyenlítésért a házigazda - amely a Havojicot hátulról buktató Varga Roland kiállítása miatt az utolsó percekben emberhátrányban futballozott -, de nem tudta bevenni a rivális kapuját. A Győr legutóbb március 8-án szenvedtek vereséget bajnokin az ETO Parkban.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
INFO Győri ETO FC-Ferencváros 0-1 (0-1)
Győr, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Busai (45.)
kiállítva: Varga R. (85.)
sárga lap: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (80.), Priskin (89.), illetve Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Cukic (81.), Nalepa (84.), Busai (90.)
 
Győri ETO FC: Kamenár – Svec (Dudás, 69.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Trajkovic, 81.), Rudolf, Kronaveter (Andric, 54.), Varga R. - Priskin.
 
Ferencváros: Dibusz - Bönig, Mateos, Pavlovic, Nalepa - Gyömbér, Busai - Dilaver, Gera (Havojic, 78.), Nagy D. (Cukic, 65.) - Böde (Lauth, 78.).
[1732220] 2014-08-17 16:30:00 Győr - Ferencvárosx;