Ligue 1

Az öltözőfolyosón, verekedéssel folytatódott a PSG-Bastia - videó

Sportszerűtlen jelenetek zárták a házigazdák által 2-0-ra megnyert PSG-Bastia mérkőzést, Thiago Motta orra valószínűleg eltört.

Brandao (balra) nem bírt magával - Fotó: AFP

Nem Zlatan Ibrahimovic oldalunkon korábban már tárgyalt sérülése volt az egyetlen említésre méltó, de nem szorosan a sporthoz köthető esemény a találkozón. A lefújás után ugyanis Brandao, a Bastia brazil csatára megvárta az öltözőfolyosón a szintén brazil származású, de olasz válogatott PSG-középpályást, Thiago Mottát, lefejelte, majd az öltözőbe menekült. Motta utána eredt, és a beszámolók szerint percekig tartó lökdösődés kezdődött.

A párizsiak játékosának valószínűleg eltört az orra, klubelnökük pedig dühöngve követelt elégtételt.

"Ez egy nagyon komoly eset. Ezt nem úszhatja meg. Nagyon rossz képet fest a futballról. Nagyon remélem, hogy keményen megbüntetik. Mérföldkővel felérő döntést és súlyos büntetést érdemel. Ez nem foci. Meg kell védenünk a játékosokat, és cselekednünk kell, ha Thiago Mottát így megtámadják" - mondta Nasszer Al-Khelaifi, aki később örökös eltiltást követelt Brandaónak.

A Bastia szezon előtt kinevezett vezetőedzője, a korábbi klasszis középpályás, Claude Makélélé vizsgálatot ígért.

"Ha az én játékosom kezdte, akkor büntetésre számíthat, mert ez nem méltó egy profihoz" - közölte a szakember.

Laurent Blanc, a PSG edzője azt is megemlítette, hogy szerinte Brandao okozott sérülést Gregory van der Wielnek, akit a szünetben kellett lecserélnie.

A fenti videofelvétel elég egyértelműnek tűnik, így a 34 éves, korábban a Sahtar Donyeckben, a Marseille-ben és a Saint-Étienne-ben is megfordult Brandao igen komoly eltiltásra számíthat. Még akkor is, ha esetleg volt előzménye a fejesnek.

[1709713] 2014-08-16 17:00:00 Paris Saint Germain - Bastiax;