Német Szuperkupa

Nem sok esélyt adott a Dortmund a "Bayern-ifinek"

A Borussia Dortmund nyerte a Német Szuperkupát, miután simán legyőzte 2-0-ra a Bayern Müchent a szerdai döntőben.

Mindkét csapat összeállításán látszott, hogy csak egy hónappal vagyunk a németek által megnyert világbajnokság után: a Dortmundban Langerak védett, Ginter és Papasztatopulosz voltak a középhátvédek, Kehl is helyet kapott a középpályán, Hofmann pedig a támadószekcióban, a Bayernben pedig a komplett középpályát 17 és 23 év közötti játékosok alkották. Bernatnak, Gaudinónak, Rodénak és Hejbjergnek kellett volna meghatározni a müncheniek játékát, de nem sok sikerélmény jutott nekik.

Ez a nap a dortmundiaké volt - Fotó: AFP

Hiába volt ott a Bajorok csatársorában Shaqiri, Lewandowski és Müller is, előrefelé szinte semmit nem tudott mutatni a bajnokcsapat. Shaqirié volt ugyan az első lehetőség, de valójában a Dortmund diktálta a tempót. Immobile, Kirch és Aubameyang is veszélyeztetett, közben pedig Javi Martínez hazaadását is a gólvonalról kellett mentenie Neuernek.

A 23. percben aztán már a kapus sem tudott mit tenni: Mhitarjan vitte fel a labdát, Aubameyangot szöktette volna, de vissza került elé a játékszer, amit keményen a hálóba bombázott. (1-0)

Martínezt már az első félidőben le kellett cserélnie Guardiolának térdsérülés miatt, a szünetben pedig Lahmot is pályára küldte Müller helyett. Lewandowskinak volt is egy lehetősége az egyenlítésre, de valójában továbbra sem tudott fölénybe kerülni a Bayern. A középpályán sok labdát szórtak el, amiből a BvB sorra vezette a lendületes támadásait. A fiatal középpályások továbbra sem találták a helyüket a münchenieknél, és a háromvédős felállás sem akart igazán működni, láthatóan nincsenek hozzászokva a rendszerhez a játékosok.

A Dortmund ezt a 62. percben egy újabb góllal használta ki, Piszczek jobb oldali beadása után Aubameyang fejelt Boateng mellől a kapuba. (2-0)

Kétgólos előnyben a hazaiak már több területet hagytak a Bayernnek, de továbbra is veszélyesebbnek tűntek az ellentámadásaik, mint a vendégek próbálkozásai. Szinte csak Immobile görcsösségén múlott, hogy nem született újabb gól, az olasz ugyanis látványosan szeretett volna betalálni, emiatt pedig minden lehetőséget elkapkodott. Így aztán nem változott az állás, a Borussia Dortmund nyerte a Szuperkupát.

A mérkőzésre adott PROTIPPÜNK sajnos nem jött be, mivel tippmesterünk a Bayern sikerére számított.

[1708676] 2014-08-13 18:00:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;