Német Szuperkupa

Guardiola és Klopp is tovább dolgoztatja csapatát

Jürgen Klopp elégedetten nyilatkozott a Bayern 2-0-ás legyőzése után, míg Josep Guardiola szerint sok munka vár még rájuk, hogy elérjék a kívánt szintet.

Guardiola szerint még van mit dolgozni - Fotó: news.nom.co

Sima, kétgólos győzelmet aratott a Német Szuperkupa döntőjében a Borussia Dortmund a Bayern München felett. A mérkőzést szinte végig a sárga mezesek uralták és Mhitarjan, majd Aubameyang találataival végül esélyt sem adva szerezték meg a serleget. Lássuk, miként értékelték a mérkőzést az érintettek!

"Annak ellenére, hogy még nem teljesen állt össze a csapat, nagyszerű játékot nyújtottunk. Bátran és magas szinten védekeztünk, illetve támadtunk. Nem sok olyat láttam, ami nem tetszett, de még van min dolgoznunk. Most Szuperkupa-győztesnek mondhatjuk magunkat. Megdolgoztunk érte" - nyilatkozta Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője.

"Úgy néz ki, még mindig időre van szükségünk. Megpróbáltunk futballozni, de nem sikerült uralni a játékot. Sokat kell dolgoznunk, hogy elérjük azt a szintet, ahol lennünk kell" - illette kritikával játékosait Josep Guardiola, a Bayern mestere.

Főnökével egyetértett a bajorok csapatkapitánya, Philipp Lahm is, aki szintén az edzettség hiányában látta a problémát. "Nagyon nehéz dolgunk volt. Több játékosunk csak nemrég készül együtt a csapattal, de sok a sérültünk is, akik nem lehettek itt. A felkészülés közepén járunk, az edzéseken nem lehet szimulálni egy mérkőzésen kapott terhelést" - próbálta megvilágítani a kudarc okát.

A mérkőzés krónikájához tartozik a München középpályásának Javi Martíneznek a térdsérülése, a spanyol középpályást a 31. percben kellett lecserélni. Állapotáról egyelőre nincsen pontos diagnózis, Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója szerint azonban aggasztó a helyzet. 

[1708676] 2014-08-13 18:00:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;