Átigazolás

Egyelőre nem tudott megegyezni Rocchiékkal a Haladás

Tommaso Rocchi és Emilson Cribari átmentek a kötelező orvosi vizsgálatokon, de egyelőre nem írtak alá a Haladáshoz.

Az olasz csatár és a brazil hátvéd kedden érkezett Szombathelyre, és szerda délelőtt estek át a kötelező orvosin. Tóth Miklós ügyvezető igazgató a klubhonlapnak elárulta, hogy Rocchi teljesített jobban, de Cribari eredményei is megfeleltek, és az átlagos teljesítménye nem volt meglepő, mivel 23 órát utazott, mielőtt Magyarországra érkezett.

Szombathelyen vannak, de még nem írtak alá szerződést - Fotó: vaol.hu/haladas, Maitz Kinga

A klubvezető arról is beszélt, hogy egyelőre nem született egyezség a Haladás és a játékosok között.

"Egyeztettünk a két labdarúgó menedzserével, aki újra elmondta a már korábban megismert feltételeiket. Tárgyaltunk a szponzorral is, amely állná a játékosok bérének nagy részét. Biztatóan alakulnak a dolgok, ám egyelőre nem számolhatok be megállapodásról. Jelenleg ott tartunk, hogy előkészítjük a szerződéstervezeteket, amelyeket aztán véleményeznek a tulajdonosok, valamint Rocchi és Cribari is" - mondta Tóth Miklós, aki kiemelte, hogy szeretnének a két labdarúgóval még ezen a héten megállapodni.

A 36 éves Rocchi 2001 és 2004 között az Empoli játékosakánt 104 bajnokin 29 gólt szerzett, majd ezt követően a Lazióhoz került, ahol 241 meccsen 82-szer volt eredményes. 2013 januárjában az Interhez került, ám a milánóiaknál csak fél évet töltött, nyolc bajnokin három gólt szerzett. Legutóbb a Padova játékosa volt, ahol 18 meccsen 5 gólt rúgott, jelenleg csapat nélküli, szabadon igazolható játékos. Az olasz válogatottban 1996-ban három alkalommal is szóhoz jutott.

A 34 esztendős Cribari szintén megfordult az Empoliban és a Lazióban is, mindkét gárdában több mint száz bajnokit játszott. Később a Napoli és a Cruzeiro játékosa volt, az utóbbi két évet pedig a skót Premier League-ből kizárt, a negyedosztályból felfelé kapaszkodó Rangersben töltötte.

Fotó forrása: vaol.hu/haladas