Európai Szuperkupa

Ronaldo jól szuperált, a Real a legszuperebb

A Real Madrid Cristiano Ronaldo duplájával 2-0-ra verte a Sevillát Cardiffban, a labdarúgó európai Szuperkupa-meccsen.

Modric és Suárez csatája - fotó: AFP

Carlo Ancelotti nem aprózta el. A Real Madrid mestere a lehető legerősebb tizenegyét állította össze, az új mezőnyjátékosok közül Kroos és James Rodríguez is bekerült a kezdőcsapatba. A sevillai gárdában Baccát aligha hatotta meg a madridi kezdőcsapat, a két gárda legutóbbi meccsén ő volt a nyerőember, március 26-án duplázott, a Sevilla 2-1-re nyert.

Erőszakosan kezdett a Sevilla, Unai Emery együttese minden területet lezárt a Real Madrid előtt, amely sokáig hasztalan kereste a réseket. A 19. percben adódott az első lehetőség, gyors madridi kontra végén Rodríguez adott be balról, Bale a túl oldalon érkezett, estében kapura terelte a labdát, ami Cokéról pattant ki. Nyolc perccel később jött a legnagyobb addigi helyzet, Benzema jobbról bökte be a labdát a 16-oson belülre, Ronaldo az átvétellel lerázta védőit és jobbról, hét méterről, nagy helyzetben, Betóba püfölte a labdát. A 30. percben betalált a Real Madrid, Bale balról adott be, a túl oldalon érkező Ronaldo pedig hat méterről, jobb lábbal, a kapuba vágta a labdát (1-0). Ezt követően lendületben maradt a Real, a Sevilla képtelen volt fölénybe kerülni, vagy többet kezdeményezni. A szünetben 1-0-ra vezetett Ancelotti együttese. 

Ronaldo duplázott Cardiffban - fotó: AFP

A szünet után négy perccel a Real Madrid eldöntötte a meccset: Benzema a sevillai térfél közepéről balra passzolt, Ronaldo betört a 16-oson, és ballal, 14 méterről úgy lőtt a hosszú sarokba, hogy Beto kezét érintette a labda (2-0). A Real Madrid a folytatásban nagy kedvvel játszott, Benzema és James Rodríguez is gólt szerezhetett volna, mindkétszer Beto védett bravúrral. Bale is azon ügyködött, hogy gólt szerezzen a walesi közönség előtt, végül nem sikerült neki. A Real Madrid remek teljesítményt nyújtott és kupagyőzelemmel nyitotta a szezont. A királyi gárda története során másodszor hódította el a serleget.

[1711807] 2014-08-12 20:45:00 Real Madrid - Sevillax;
Percről percre: Real Madrid-Sevilla_2014_08_12x