Magyar Kupa

Megvan a második NB I-es kieső

Hiába a jó bajnoki teljesítmény Csertő Aurél csapatától, ha a kupában már az első akadálynál megbotlik a tolnai csapat. Az MTK és a Puskás Akadémia hozta a papírformát.

Különösebb gond nélkül jutott tovább az MTK és a Puskás Akadémia az első fordulóból. A kék-fehérek az NB III-as Szentlőrincet, a felcsútiak pedig a Zala megyei bajnokságban szereplő Andráshidat múlták felül idegenben. Mindkét NB I-es csapat egyébként erős kezdővel lépett pályára, így biztosra mentek.

Kanta József tizenegyesből volt ezúttal eredményes

Nem úgy az OTP Bank Liga listavezetője, az MVM Paks, amely pihentette legjobbjait az NB III-as Felsőtárkány gárdája ellen. Csertői Aurél gárdája a 15. percben Nagy Richárd góljával meg is szerezte a vezetést, ám a Heves megyei kiscsapat 12 perccel később egyenlíteni tudott, a második játékrész elején pedig át is vették a vezetést. Ezután hatalmas nyomás alatt tartották a tolnaiak ellenfelüket, és a 80. percben emberelőnybe és tizenegyeshez jutottak, amit Lázok János kihagyott, a folytatásban pedig már nem esett gól. Így a Dunaújváros után az MVM Paks is hatalmas meglepetésre kiesett alsóbb osztályú ellenfelével szemben.

A Magyar Kupa első fordulójának mai eredményei
Párosítás Eredmény
Andráshida-Puskás Akadémia 1-3
Felsőtárkány-Paks 2-1
Szentlőrinc-MTK 0-2

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, ha a 90 perc során nincs döntés, hosszabbítás, majd tizenegyesek jönnek. Az NB I-es csapatok minden esetben vendégként kezdenek. 

A Magyar Kupa első fordulójának további NB I-es érdekeltségű párosításai - augusztus 13.
Kezdés Párosítás
17:00 Budaörs-Újpest
17:00 Csornai SE-Budapest Honvéd
17:00 Dorogi FC-Haladás
17:00 Hévíz-Ferencváros
17:00 Kalocsa-Nyíregyháza
17:00 Nyíradony-Kecskemét
17:00 Szászvár-Pécs
17:00 Szekszárd-Debrecen
17:00 Testvériség-Videoton
19:30 Vasas-Diósgyőr