Bayern München

Csak 8 vagy 9 fitt játékosom van - Guardiola

Nem igazán elégedett csapata állapotával Josep Guardiola a szerdai, dortmundi Szuperkupa-döntő előtt.

Szerdán este Dortmundban rendezik a Német Szuperkupa döntőjét, ahol a bajnoki címvédő és kupagyőztes Bayern München az ősi rivális Borussiával meccsel. A nyári felkészülés mindkét csapat számára kaotikusra sikeredett, hol sérülések, hol pedig a vb-t megjárt játékosok meghosszabbított pihenője nehezítette a közös munkát.

A nyári alapozásnak azonban vége, hiszen hamarosan indul a nagyüzem, a német klubfutball két zászlóshajója pedig szerdán egy igazi rangadóval kezdi meg az idényt.

A tavalyi évben is e két csapat vívta a Szuperkupa döntőjét, akkor a fekete-sárgák 4-2-re legyőzték a bajorokat, akiket most fűt a visszavágás lehetősége. Igen ám, csakhogy Pep Guardiola szerint együttese egyáltalán nincs jó állapotban, a vb-t megjárt játékosok ugyanis még alig pár napja kezdték el az edzéseket.

"Tavaly nyáron a játékosaim jobb állapotban voltak a Szuperkupa meccs előtt. Most mindössze nyolc vagy kilenc teljesen fitt futballistám van, nem több" - panaszkodott egy sort a katalán tréner. "A világbajnokok jól dolgoznak, de időre van szükségük, persze boldog vagyok, hogy hat világbajnokom is van. A keddi tréning után beszélni fogok a játékosokkal, és eldöntjük ki és mennyit fog játszani szerdán" - árulta el Guardiola, aki ugyanakkor határozott céllal meg szeretné nyerni a kupát. "Ez nem egy barátságos meccs, hanem egy döntő, azért játszunk, hogy megnyerjük" - tette hozzá.

Noha a Bayern a jelek szerint közel sincs tökéletes állapotban, a házigazda Dortmundnál is hasonló a helyzet. Jürgen Klopp keretében is számos olyan játékost találunk, aki a vb vagy sérülés miatt alig edzett a nyáron, így például Marco Reus vagy Mats Hummels nem lesz ott a pályán szerda este. Nincsen teljesen egészséges állapotban Jakub Blaszczykowski sem, így minden bizonnyal ő sem lép még pályára, de Nuri Sahin és Ilkay Gündogan szolgálataira sem számíthat a szakmai stáb.

Guardiola kijelentésére egyébként emelkedésnek indultak a Bayern Münchenre kínált szorzók, igaz még így is a bőrnadrágosok a döntő esélyesei, az -nél 2.20-as szorzóval fogadhatjuk meg a bajorok győzelmét és 3.25-ös szorzóval a dortmundiakért, míg a döntetlen 3.45-ös haszonnal kecsegtet.

[1708676] 2014-08-13 18:00:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;
  • Pro
    mr.blonde
    2014. augusztus 11., Hétfő 14:33

    Német Kupa 4 | Borussia Dortmund-Bayern Munich

    2014. augusztus 13., Szerda 18:00
    • Ország:Németország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Bayern Munich -0.25 (0,-0.5)
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.96
    • Eddig éri meg:1.85
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      A Szuperkupa döntőjével rajtol a német futballszezon, a két főszereplő pedig a két rivális lesz. A Bayern a nyáron tovább erősítette keretét, hiszen például megszerezte a dortmundiak házi gólkirályát (Lewandowski). Az MLS elleni bemutatómeccsen Guardiola csapatában már pályára léptek a világbajnok játékosok is, igaz csak 10-20 perceket kaptak, de ez jelzi, hogy szerdán már minden bizonnyal kezdhetnek. A Dortmundban továbbra is hiányoznak a húzóemberek, Reus, Hummels, Sahin, Gündogan nélkül pedig ez a Borussia már tényleg nem olyan veszélyes. Vasárnap a Liverpool például nagyon-nagyon könnyen intézte el Klopp csapatát. Mivel tavaly Guardiola elveszítette ezt a kupát, ezért most a motiváció kettőzött lesz, ráadásul a két klub rivalizálása garancia lehet az iramra is. A BvB jelen állapotában nincs egy súlycsoportban az európai élcsapatokkal, így a Bayernnel sem, ezért a -0.25-ös ázsiai hendikep kedvező választásnak tűnik. Mivel a helyszín Dortmund lesz és kupadöntőről van, a tétet ennek megfelelően igazítom.

    • Eredmény:

      2 - 0( 1 - 0)