Európa Liga

A Diósgyőr Krasznodarban sem úszta meg a zakót

A két együttesből mindössze 7 játékos maradt abból a 22-ből, akik múlt héten a Nagyerdei Stadionban kezdőként pályára léptek. A mérkőzés iramán és hangulatán érződött is a tétnélküliség, de az oroszok hazai környezetben is simán hozták a kötelezőt, és 3-0-ra győztek.

Tartalékosan, de meglepő módon két csatárral kezdett a Diósgyőr együttese Krasznodarban. Szivics Tomiszláv csapata az első mérkőzés súlyos veresége után több kulcsjátékosát is pihentetni kényszerült, így nem nagyon lehetett más célja a magyaroknak, mint a tisztes helytállás.

A mieinkhez hasonlóan sok játékost pihentető oroszok kezdték aktívabban a meccset, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Az unalmasan csordogáló meccset és a nézők néma csendjét végül a 30. perc törte meg, amikor is Wanderson kiugratását a szenegáli Konaté lőtte be Rados kapus mellett (1-0). A gól meghozta a krasznodariak kedvét, és támadásban is maradtak, a mieink pedig csak villámlátogatásokat tettek a másik térfélen. De az első játékrészben már nem tudtak betalálni Oleg Kononov fiai, így egygólós hazai vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

Gosztonyi Andrásék ezúttal sem tudták igazán megnehezíteni az oroszok dolgát

A második félidő elején megélénkült a Diósgyőr támadójátéka, helyzeteket is kialakítottak, de egyenlítés helyett Konaté szerzett szépségdíjas gólt az 55. percben (2-0). Az utolsó szó végül Arié volt, a brazil csatár Rados kapusnak kötényt adva talált be ismét a miskolciak kapujába, egyszersmind beállítva a 3-0-s végeredményt..

Habár a miskolciak kettős vereséggel, 1-8-as gólkülönbséggel estek ki az orosz csapat ellen, elismerés illeti őket a Litex Lovecs elleni továbbjutás miatt. A DVTK kiesésével egyetlen magyar csapat, a Debrecen maradt állva a nemzetközi kupákban. Kondás Elemér együttese holnap délután 1 órakor kap ellenfelet az Európa Liga csoportköréért zajló playoff párharcra.

Európa Liga-selejtező
3. forduló, 2. mérkőzés

 INFO FK Krasznodar (orosz)-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Krasznodar, 4500 néző, v: Christian Dingert
gólszerzők: Konaté (30., 55.), Ari (86.)
sárga lap: Kádár (31.), Bori (41.)
 
Továbbjutott: Krasznodar, kettős győzelemmel, 8-1-es összesítéssel.
 
Krasznodar: Szinyicin - Markov, Granqvist, Martinovics, Burmisztrov - Laborde (Joaozinho, 61.), Pomerko, Konate (Agejev, 77.) - Petrov, Wanderson (Ari, 61.), Izmajlov
Diósgyőr: Rados - Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. - Egerszegi (Bognár, 39.) - Bori, Nikházi, Gosztonyi (Bacsa, 70.) - Marjanovic (Csirszki, 70.), Takács T.
[1766750] 2014-08-07 18:00:00 FC Krasnodar - Diósgyőrx;
2014-08-07;73