Bajnokok Ligája

Javítottak Gulácsiék, kettős vereséggel búcsúzott a Celtic

Szomszédainknak sem sikerült túl jól a Bajnokok Ligája harmadik fordulójának visszavágója. Egy nappal a Debrecen kiesése után búcsúzott a Partizan Beograd és a Dinamo Zagreb is. Gulácsi Péterék viszont örülhetnek.

Az otthon játszó csapatok hegemóniáját hozták a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágói. A 11 párosításból 7 esetben a pályaválasztó csapat nyert.

Az egyetlen magyar érdekeltségű találkozón az első meccs óriási meglepetése után Gulácsi Péter csapata, a Salzburg magabiztosan verte az azeri bajnok Karabakh együttesét, és így 3-2-es összesítéssel továbbjutott. Az osztrák címvédőhöz hasonlóan, a Zenit csapata is hátrányból fordítva jutott tovább a ciprusi AEL Limaszol ellen.

Gulácsi Péter joggal örül - továbbjutott a csapata

A harmadik selejtezőkör legnagyobb meglepetését a dán Aalborg szolgáltatta, amely 2-0-ra nyerni tudott Zágrábban a Dinamo vendégeként, és így az 1-0-ra elveszített első meccs ellenére is a skandináv csapat jutott a playoffba. Déli szomszédunk egyik BL-indulója is elbúcsúzott. A Partizan Beograd otthon csak 2-2-t tudott elérni a Ludogorec ellen, így a bolgár csapat idegenben szerzett góllal kvalifikálta magát a következő fordulóba.

A játéknap talán legérdekesebb párosításában a Besiktas otthon is legyőzte a Feyenoord csapatát, a törökök mindhárom mai gólját pedig a Chelsea-től átigazolt Demba Ba szerezte. A török bronzérmes így magabiztosan, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel lépett túl a holland ezüstérmes csapaton.

Demba Ba szerződtetése egyelőre jó döntésnek bizonyul

Nem sikerült azonban a csoda a skót bajnok Celtic együttesének. Ronny Deila együttese az első meccsen 4-1-es vereséget szenvedett Varsóban a Legiától úgy, hogy a lengyelek két büntetőt is hibáztak, és a skótok visszavágón sem tudták legyőzni a lengyel bajnokot. A Legia Glasgow-ban is nyerni tudott, így 6-1-es összesítéssel vannak ott a playoff-körben.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a magyar bajnok Debrecen a BATE Boriszov otthonában egy 94. percben kapott góllal kiesett, így az Európa Ligában folytatja.

[1766673] 2014-08-06 20:30:00 Salzburg - FK Karabakhx;[1766681] 2014-08-06 20:45:00 Celtic - Legiax;
2014-08-06;42