Női kézilabda

Máris pótolta Lundét a Győr

Gyorsan megtalálta a szülési szabadságra készülő Katrine Lunde utódját a BL-címvédő Győri Audi ETO KC.

Grubisicra nehéz örökség vár / glas-slavonije.hr

Ahogy arról a hét elején beszámoltunk, a kétszeres olimpiai bajnok kapus gyermeket vár, és a várandóság miatt az előttünk álló szezonra felhagy az aktív kézilabdával. Noha a norvég világklasszis kiválása óriási veszteség a Bajnokok Ligája címvédőjének, a klub természetesen nem esett kétségbe, és a hírek szerint a horvát Jelena Grubisiccsel próbálja meg pótolni Lundét.

"Miután megtudtuk, hogy Katrine Lunde állapotos azonnal szétnéztünk a piacon lehetséges játékosok után kutatva. Azt gondolom, hogy a lehető legjobb opciót sikerült megvalósítanunk Jelena szerződtetésével. Jól ismerjük képességeit, biztos vagyok benne, hogy hamar beilleszkedik csapatunkba, és értékes tagja lesz a keretnek!" - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Vegyes érzéseim vannak, hiszen minden nagyon gyorsan történt. De természetesen az öröm a nagyobb, hiszen a Bajnokok Ligáját zsinórban kétszer megnyerő csapat keresett meg, hogy játsszak náluk. Óriási megtiszteltetés ez nekem, illetve hatalmas lehetősség, hogy együtt szerepelhetek a világ legjobb játékosaival. Tudom, hogy Katrine Lundét kell pótolnom, ami nem egyszerű feladat, de megteszek minden tőlem telhetőt, hogy megfeleljek az elvárásoknak!” – mondta az új igazolás.

Jelena Grubisic 1987. január 20-án született Zágrábban, Horvátországban. Pályafutása során eddig két csapatban szerepelt, nevelőegyesületében, a Lokomotiva Zágrábban, illetve a szlovén Krim Ljubljanában, ahol az elmúlt öt évben rendre kulcsjátékosa volt a Bajnokok Ligájában szereplő csapatnak. Az Audi ETO KC a harmadik egyesülete. Klubszinten szlovén bajnok és kupagyőztes, a Bajnokok Ligájában elődöntőt játszott a Ljubljanával, a horvát válogatottal pedig egy világbajnoki és egy olimpiai hetedik hely eddigi legjobb eredménye.

Ambros Martín csapata szeptember 3-án, a Békéscsaba ellen rajtol a magyar bajnokságban. Az NB I-ben, a Magyar Kupában, illetve a Bajnokok Ligájában is címvédő győriek a dán Viborg, a horvát Lokomotiva Zagreb és a svéd Sävehof ellen szerepelnek a BL csoportkörében.