Férfi kézilabda

Juan Carlos Pastor és segítője hosszabbított Szegeden

Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapics is meghosszabbította a szerződését. A két szakember kettő plusz egyéves megállapodást írt alá.

Pastor irányítja a teljes szakmai munkát Szegeden - Fotó: MTI/archív

"Már tavasz óta egyeztettünk Juan Carlos Pastorral és Marko Krivokapiccsal. A két tréner egy éve érkezett a csapatunkhoz, akkor 2+2 éves megállapodást írtak alá, ebből egy év letelt. Ezt most sikerült módosítanunk, így 2+1 éves kontraktust kötöttünk, ez azt jelenti, hogy 2016-ig biztosan a csapatnál maradnak és reméljük, hogy az 1 éves opció is életbe lép. Mit ismert, a spanyol szakember nemcsak a felnőtt csapat munkájáért felel a 2014-2015-ös idényben, hanem a teljes utánpótlást felügyeli, ő lett a Pick Szeged szakmai igazgatója is" – nyilatkozta pickhandball.hu-nak Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív vezetője.

A Pick Szeged a lengyel Kielce, a francia Dunkerque, a svájci Schaffhausen, a dán Aalborg és a 2. selejtezőcsoport győztesével került egy csoportba a Bajnokok Ligájában a 2014-2015-ös szezonra.

Juan Carlos Pastor tavaly nyáron vette át a Tisza-parti együttes irányítását, amellyel májusban megnyerte az EHF-kupát, története első nemzetközi kupadiadalát aratva.

A Pick kerete átalakult a nyáron, a válogatott kapus, Mikler Roland Veszprémbe távozott, helyettese, Tatai Péter pedig Nagybányára igazolt. Őket a spanyol világbajnok José Manuel Sierrával, illetve a lengyel válogatott második számú hálóőrével, Piotr Wyszomirskivel pótolták. A szintén vb-aranyérmes balátlövő, García Robledo és a szlovén irányító, Dejan Bombac is aláírt Szegedre. Visszatért a csapathoz a szerb válogatott jobbszélső, Rajko Prodanovics.