NB I

A Ferencváros a szurkolói, a Dunaújváros hamisítás miatt bűnhődik

Ha kedd, akkor büntetések az OTP Bank Liga csapatainál. Súlyosan szankcionálták a Videotont, az Újpestet, a Nyíregyházát, de a Ferencváros vezetői is a kasszához járulhatnak.

A múlt héten 1,8 millió büntetést osztott ki a Fegyelmi Bizottság, ma viszont 1,9 milliónál állt meg a pénztárgép számlálója.

Szurkolók miatt a legnagyobb büntetést ezúttal a Fehérvárra szabta ki a FEB, amely klub 500 ezer forint megfizetésére van ítélve, a Dunaújváros elleni meccsen tapasztalt megbotránkoztató és egy másik nemzettel kapcsolatos trágár, kirekesztő bekiabálások miatt. Szintén futballpályára nem illő rigmusok és pirotechnikai eszközök alkalmazása miatt kell fizetnie 400 ezer forintot az Újpestnek, ahol enyhítő körülménynek vették figyelembe, hogy a Diósgyőr ellen megvívott rangadón a szurkolókat minden alkalommal felszólították a trágár bekiabálások befejezésére. A miskolciaknak 100 ezer forintjukba kerül a renitens fanatikusok viselkedése, míg a kiállított Debreceni András és Egerszegi Tamás 1-1 mérkőzést kell kihagyjon piros lapja miatt.

A lila-fehér szurkolók kitették magukért, de az MLSZ nem értékelte a látványt - Fotó: ultrasliber.hu

A Nyíregyháza halmazati büntetésként 300 ezer forint pénzbüntetést kapott a Paks elleni találkozó után, ami tartalmazza a hazai és vendégszektorba szóló jegyárak különbségének, az oda nem illő rigmusok bekiabálásának és egy szurkoló pályára rohanásának szankcionálását.

A Lombard Pápa-Ferencváros találkozó sem múlt el gond nélkül, itt a hazaiak rendezési hiányosságok miatt írásbeli megrovásban, a vendégek pedig a szurkolói rigmusok miatt 100 ezer forintos büntetésben részesültek az MLSZ-nek köszönhetően.

A Fehérvárhoz hasonlóan félmilliós a befizetendő összeg a Dunaújvárosnál is, amely "hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt" kapta a sárga csekket a FEB-től.

164237