Kosárlabda

Vereség Montenegró ellen

A házigazdák ellen zárta férfi kosárlabda-válogatottunk a podgoricai felkészülési tornát, amelynek célja a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre való hangolás. A csapat jól küzdött, de végül 13 ponttal kikapott.

A palánk alatt nem tudtuk tartani a montenegróiakat - Fotó: kosarsport.hu

Egy győzelem, egy vereség. Ez a magyar férfi kosárlabda-válogatott mérlege a podgoricai tornán, amelynek célja a nemzeti együttes felkészítése a héten induló Európa-bajnoki selejtezőkre. A pénteken Svájcot 3 ponttal felül múló csapat vasárnap a házigazdák ellen lépett parkettre és az összes negyed elvesztése ellenére végig tartotta a lépést, percekkel a vége előtt sikerült négy pontnyira felzárkózni. A fordításra azonban nem maradt erő, így ezúttal 13 ponttal alulmaradtunk. Az összecsapáson nem játszott Tóth Ádám, a paksi center belázasodott.

"Azzal a Montenegróval játszottunk, amely 30 ponttal verte Svájcot. A fiúk maximálisan betartották a taktikát, amit előre megbeszéltünk. Védekezésben gyakoroltuk, amit a portugálok ellen tervezünk. Nagyon jól működött a csapat, támadásban is szellemesen játszottunk, jó százalékkal dobtunk. A montenegróiak a fizikális különbségüket sokszor érvényesítették a palánk alatt, tulajdonképpen ennek is köszönhetik a győzelmüket. Bízom benne, hogy Portugáliában is sikerül így teljesítenünk, és akkor jó eredménnyel zárhatunk" - nyilatkozta a végső sípszót követően Pór Péter, szövetségi edző a kosarsport.hu oldalnak. Válogatottunk a montenegrói felkészülési tornát a házigazdák mögött és Svájc előtt a második helyen zárta. A következő tétmeccs most már az első Eb-selejtező kezdete, amelyre hétvégén kerül sor Lisszabonban, Portugália ellen. A mérkőzésre még nem kínálnak oddsokat a fogadóirodák, azonban érdemes böngészni a  kínálatát, ugyanis hamarosan lehet fogadni a találkozóra.

Nemzetközi torna, Podgorica
Montenegró-Magyarország 78-65 (20-15, 13-12, 21-16, 24-22)
Magyarország: Wittmann 7/6, Thomas 12/9, Vojvoda 17/9, Tóth N. 4, Keller 4. Csere: Dénes 7/3, Supola 2, Csorvási 4, Ruják 3/3, Eilingsfeld 5