Női kézilabda

Gyermeket vár a győri klasszis, szünetelteti karrierjét

Katrine Lunde, a Győri Audi ETO KC és a norvég női kézilabda-válogatott kapusa gyermeket vár, mostantól nem lép pályára sem klubjában sem hazája színeiben.

Fotó: gyorietokc.hu

"Katrine Lunde a hétvégi mérkőzést követően tájékoztatta a csapatot állapotáról. Természetesen mindannyian nagyon örültünk, és jó egészséget kívánunk neki és születendő gyermekének! Szülése után természetesen visszavárjuk. Ebben a helyzetben helyére igyekszünk a csapat számára a legjobb opciót megtalálni!" - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. A 34 éves, kétszeres olimpiai bajnok kapus párja a győri futballcsapat szerb középpályása, Nikola Trajkovics.

Az ETO keretében Lunde kiesésével a magyar válogatott Herr Orsolya az egyetlen kapus, minden bizonnyal a vezetők szerződtetnek játékost a posztra. Ambros Martín csapata szeptember 3-án, a Békéscsaba ellen rajtol a magyar bajnokságban. Az NB I-ben, a Magyar Kupában, illetve a Bajnokok Ligájában is címvédő győriek a dán Viborg, a horvát Lokomotiva Zagreb és a svéd Sävehof ellen szerepelnek a BL csoportkörében.