Tenisz

A csinos német lányé a világ legnagyobb szervája - videó

Keddtől a német Sabine Lisicki nevéhez fűződik a legnagyobb szerva a női tenisz történetében.

Lisicki világrekorder lett / wtatennis.com

A 24 éves német teniszező az amerikai Stanfordban zajló kemény pályás verseny első fordulójában a korábbi világelső Ana Ivanovics ellen ütötte a világrekordot jelentő adogatást. A mérkőzés 11. játékában 131 mp/h-val, azaz mintegy 210.82 km/h-s sebességgel vágta meg a labdát, ami után természetesen a pont is az övé lett. Korábban ekkorát még egyetlen női versenyző sem tudott szerválni, az eddigi csúcstartó Venus Williams 2007-ben a US Openen 207.61 km/h-s adogatásra volt képes.

A világrekord felállítása ellenére Lisicki kikapott a szerb ellenfelétől, aki ezzel a győzelmével jó úton halad afelé, hogy 2008 után ismét bekerüljön a világranglista legjobb 10 helyezettje közé. "Legalább megdöntöttem a leggyorsabb adogatás világrekordját" - kommentálta Twitterén az elveszített találkozót Lisicki, amit végül Ivanovics 7-6 6-1 arányban nyert meg.

A 210-es szerva egyébként a férfiak mezőnyében is óriási adogatásnak számít, igaz vannak olyan nehézbombázók, akik ennél lényegesen nagyobb sebességgel is képesek megütni a labdákat. Az abszolút világrekordot az ausztrál Sam Groth tartja, aki Dél-Koreában 2012-ben 163.4 mp/h-val, azaz 263.4 km/h-s ütötte meg egyik adogatását.