Tipp

Az amerikai tehetség két vállra fektetheti a rutinos rókát

  • Cesc18
megosztom

A washingtoni keménypályás tenisztorna keddi játéknapján az amerikai Jack Socknak szavazunk bizalmat.

Sock bombaformában érkezett Washingtonba. - Fotó: AFP

Michael Berrer - Jack Sock
Hathárom-tipp: Sock -1,5 (szett hendikep)
Pinnacle @ 1.63
Betvictor @ 1.61
bet365 @ 1.57
Eddig éri meg: 1.55
Tipperősség: 6/10

A 34 éves Michael Berrer a pályafutása végén jár már, a német teniszező egy-egy challengeren még megvillantja a tudását, de ATP-szinten nem sok vizet zavar, egyébként fénykorában sem tartozott az elithez. Múlt héten egy németországi salakpályás challenger-viadalon a döntőig menetelt, ami azt jelenti, hogy vasárnap még nagyban ütötte a sárga bogyót. Durván tehát két napja volta arra, hogy átutazzon a tengerentúlra, akklimatizálódjon és felkészüljön a washingtoni megmérettetésre. Mondani sem kell, hogy szinte lehetetlen, hogy frissen, jó passzban lépjen pályára. Megéri viszont kiállnia az első körben, hiszen alanyi jogon a főtáblán van, és miután ez egy 500-as torna, így a korai vereség is igen jól fizet, konkrétan ezzel többet kereshet, mint a múlt heti menetelésével... Németországban egyébként nem voltak sima meccsei, többek között Fucsovics Marci és a világranglistán 200-on kívül tanyázó Roberto Marcora is döntő szettre kényszerítette, majd a döntőben két játszmában kapott ki az olasz Simone Bolelli ellen.

A 21 éves Jack Sock az amerikaiak legnagyobb reménysége, a keménypályás szezon felvezetőjében megemlítettük, hogy érdemes lesz rá odafigyelni, és egyelőre nem is okozott csalódást, ugyanis a múlt héten Atlantában elődöntőzött, és, csak a későbbi győztes John Isner tudta megállítani. Sock négy éve megnyerte a juniorok között a US Opent, és úgy tűnik, hogy ez az év hozza meg számára az áttörést a profik között. Nagy lökést adott neki, hogy Wimbledonban a semmiből Vasek Pospisillel megnyerték a párosversenyt, és az előző héten bizonyították, hogy ez nem a véletlen műve volt, ugyanis Atlantában sem találtak legyőzőre. Elkezdtek jönni az eredmények az amerikai számára, amitől egyre motiváltabban, egyre nagyobb önbizalommal lép pályára.

Ahogyan fentebb említettük, a veterán német inkább challengereken tud maradandót alkotni, legutóbb a februári rotterdami tornán tudott ATP-meccset nyerni... Gondot fog jelenteni számára az akklimatizálódás, ráadásul salakról kell kemény pályára átállnia két nap alatt. Ezek fényében túl acélos teljesítmény nem várható tőle. A háló másik oldalán viszont az a Sock fog állni, aki két elődöntővel és egy páros GS-győzelemmel a háta mögött érkezett Washingtonba, tehát nagy formában van, és kicsattan az önbizalomtól. Nem szállt el magától, Atlantában is koncentráltan, nagy akarással teniszezett a torna elején is. Hatalmas differencia van jelenleg a két játékos között, Sock szettveszteség nélküli továbbjutására pedig nyugodt szívvel fogadunk, ugyanis idén 14 ATP-meccset nyert, és ebből 13 alkalommal két szettben lerendezte az ellenfelét.

A két játékos utolsó öt meccse
Berrer ellenfelei Helyszín Eredmény Sock ellenfelei Helyszín Eredmény
Bolelli Oberstaufen (challenger) 4:6, 6:7 Isner Atlanta 5:7, 4:6
Marcora Oberstaufen (challenger) 6:4, 1:6, 6:2 Lacko Atlanta 7:6, 6:2
Fucsovics Oberstaufen (challenger) 3:6, 7:6, 7:6 Venus Atlanta 6:4, 6:2
Kovalik Oberstaufen (challenger) 7:5, 7:5 González Atlanta 6:2, 6:4
Eysseric Oberstaufen (challenger) 6:0, 7:5 Hewitt Newport 1:6, 2:6
megosztom