NB I

Hárommal nyert a Videoton, néggyel az MTK

A Videoton a Pápát győzte le hazai pályán, az MTK a Pécs ellen nyert idegenben az OTP Bank Liga első fordulójában.

A Videoton a mérkőzés elejétől támadólag lépett fel, a Pápa kizárólag a védekezéssel törődött. A hazaiak két kapufa után a vezető találatot is megszerezték egy szabadrúgást követően, Juhász Roland fejesének köszönhetően, majd a szünet előtt Kovács István kiállítása miatt megfogyatkoztak.

Fordulást követően az emberhátrányban lévő Videoton további két gólt szerzett - előbb Juhász előzte meg fejjel a kapujából rosszul kifutó Szűcsöt, majd Kleinheisler harcolt ki tizenegyest, amit Nikolics belőtt -, és magabiztos győzelmet aratott.

Ezzel bejött a hatharom.com protippje, hiszen tippmesterünk a Videoton fölényes győzelmére számított.

A cikkhez kapcsolódó fotó forrása: www.vidi.hu

OTP Bank Liga
1. forduló
Videoton FC – Lombard Pápa FC 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2385 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Juhász R. (28., 63.), Nikolics (68.)
kiállítva: Kovács (45.)
sárga lap: Oliveira (24.), Trebotic (29.), Sándor (35.), illetve Zulevs (27.), Jagodics (82.)
 
Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy. (Fejes A. 80.), Trebotic – Gyurcsó (Kleinheisler, 64.), Kovács I., Oliveira (Simon Á. 64.) - Nikolics
Pápa: Szűcs L. – Zulevs, Bogunovic, Csizmadia, Jagodics B., Tóth G. – Faggyas, Csilus T., Sluka (Király B. 80.), Frizoni (Böröczky 84.) – Kenesei (Waltner 80.)
[1732186] 2014-07-26 18:30:00 Videoton - Pápax;

Az első félidő egyetlen valamire való helyzetét a hazaiak alakították ki, Pölöskey közeli próbálkozását azonban Hegedűs bravúrral hárította.

A fordulást követően gyorsan vezetést szerezhetett volna az MTK, de Horváth lesről talált a hálóba. A vendégek támadójának nem sokkal később már összejött a gól, igaz, lövése irányt váltott a menteni igyekvő Romicon. A kék-fehérek a 76. percben eldöntötték a három pont sorsát, Kanta szabadrúgását követően az alapvonali játékvezető jelzésére mutatott középre a bíró.

A 89. percben a csereként beállt Frank is eredményes volt, a végeredményt pedig az utolsó pillanatokban Kanta állította be egy újabb szabadrúgásból szerzett góllal.

A Pécsnek a vereséggel egy hosszú sorozata szakadt meg, ugyanis legutóbb az előző szezon tizedik fordulójában, október 5-én a Puskás Akadémiától kapott ki saját közönsége előtt. A kék-fehérek 2006 márciusa óta először hozták el a három pontot Pécsről.

Ezzel erre a mérkőzésre is bejött a hatharom.com protippje, mivel tippmesterünk legalább három gólra számított.

OTP Bank Liga
1. forduló
PMFC-Matias - MTK Budapest 0-4 (0-0)
Pécs, 1000 néző, v.: Németh Á.
gólszerzők: Horváth Zs. (59.), Kanta J. (76., 90.), Frank (89.)
sárga lap: Mohl (51.), illetve Nagy T. (17.), Vukmir (80.)
 
PMFC-Matias: Gőcze - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl - Kővári (Gránicz, 79.), Horváth A. (Wittrédi, 73.), Szatmári L., Márkvárt, Heffler N. - Pölöskey P. (Frőhlich, 67.)
MTK Budapest: Hegedüs L. - Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Poór, Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta J. - Bese (Thian, 68.), Hrepka (Frank, 82.), Horváth Zs.
[1732190] 2014-07-26 18:30:00 Pécs - MTKx;
  • Pro
    Tomihmv
    2014. július 25., Péntek 15:49

    Magyarország OTP Bank Liga | Videoton FC-Lombard

    2014. július 26., Szombat 18:30
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Videoton FC -1.5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.64
    • Eddig éri meg:1.5
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Nem nagy szorzó, de úgy gondolom, hogy tuti. A Videoton fényévekkel a Pápa előtt jár, magyar szinten klasszis játékosai vannak a fehérváriaknak, míg a pápaiaknak nem. Szűcs Lajos két hét múlva 41 éves lesz, Kenesei Krisztián 37 éves, míg Waltner Róbert 1,5 hónap múlva tölti be ezt a kort. Ezek a játékosok a pályafutásuk zenitjén királyok voltak a magyar ligában, de most a Vidi védelme ezt a két csatárt reggelire megeszi. Szintúgy, mint a Lombard középpályássorát, akik nagyon fiatalok, a csapatban található hét középpályás közül négyen nem játszottak az NB I-ben, még a maradék három játékos mindössze 48-szor szerepelt az élvonalban. Arról nem is beszélve, hogy Mátyus János személyében egy élvonalbeli szinten rutintalan edzőről beszélünk...

      A felek felkészülése nem sikeredett túl jól, de amíg a Vidi például a PSG-től kapott ki 4-3-ra, addig a Pápa az NB II-es ZTE-től 3-1-re...

      A legutóbbi két idegenbeli fellépése alkalmával a Pápa pontot rabolt Székesfehérvárról, de most minden körülményt figyelembe véve úgy vélem, hogy a Videoton magabiztosan, legalább két góllal legyőzi a Lombardot.

    • Eredmény:

      3 - 0( 1 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.20