Brazil foci

Dunga visszaadná Brazília büszkeségét

Kemény munka és alázat a siker kulcsa. A brazil válogatott régi-új szövetségi kapitánya szerint ez kell az élvonalhoz való felzárkózáshoz.

Dunga ismét esélyt kapott a bizonyításra a brazil válogatott élén

Amint arról korábban beszámoltunk, a Brazil Labdarúgó Szövetség tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a jövőben Dunga irányítja a nemzeti válogatottat.

"Akik ismernek, tudják, hogy nem álmot adok el, hanem a valóságot. Ez pedig azt mutatja, hogy rengeteg munkára lesz szükségünk. Nem gondolhatjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Azok voltunk, és megvan a lehetőségünk, hogy ismét azzá váljunk. Ehhez alázatosnak kell lennünk, és meg kell értenünk, hogy a vetélytársak is kemény munkával jutottak el oda, ahol most vannak. Vissza fogjuk állítani a válogatott büszkeségét" - nyilatkozta az újdonsült kapitány, aki játékosként 1994-ben világbajnoki címre vezette Brazíliát.

Azt, hogy az 50 éves szakember nem a levegőbe beszél, bizonyítja, hogy első kapitánysága alatt Copa America és Konföderációs Kupa-győzelmet is fel tudott mutatni, összességében pedig 60 mérkőzésen mindössze 6 alkalommal szenvedett vereséget a brazil válogatott élén. Távozására nem is emiatt került sor, sokkal inkább a sikertelen dél-afrikai világbajnokság negyeddöntőjében Hollandiától elszenvedett 2-1-es vereség okán.

"Brazíliának mindig is hatalmas tehetségei és játékosai voltak, de nem számíthatunk arra, hogy minden nap felfedezünk egy új Pelét. Kombinálnunk kell az alázatot a tehetséggel, és meg kell találni a megfelelő egyensúlyt" - zárta mondandóját Dunga, aki első keretét a következő hónapban, egy szeptemberi torna előtt hirdeti ki. Brazília szeptember 5-án Kolumbiával, három nappal később Ecuadorral csap össze az Egyesült Államokban, a Gillette Brasil Global Tour nevű felkészülési tornán.

[1746171] 2014-09-05 12:00:00 Brazília - Kolumbiax;