Barcelona

Kezdődik Sandro Rosell bírósági meghallgatása a Neymar-ügyben

Kedden hallgatja meg az illetékes bíróság Sandro Rosellt, a Barcelona korábbi elnökét a brazil Neymar átigazolása kapcsán felmerült adócsalási vádak ügyében.

Kezdődik a bírósági tárgyalás

Két vádpont miatt kell bíróság elé állnia Rosellnek. Az egyik feljelentést Jordi Cases, a Barcelona pártoló tagja tette, aki szerint a klub nem közölte a Neymarért kifizetett valós átigazolási árat, a másik szerint pedig ennek kapcsán 9,1 millió eurónyi adót mulasztottak el befizetni az államkincstárba.

Rosellnek mint a Barcelona korábbi, az átigazolás létrejöttekor hivatalban lévő elnökének kell felelnie a történtekért, de szakértők szerint a jelenlegi elnök, Josep Maria Bartomeu és az alelnök, Javier Faus is bíróság elé kerülhet, mivel szerepelnek az aláírásaik a szerződéseken. Sőt, akár az egész elnökséget a bíró elé citálhatnák, mivel minden hasonló manővert engedélyezniük kell, de szakértők szerint erre valószínűleg nem kerül sor. Ahogy Neymart és az édesapját sem fogják vádlottként kihallgatni, de tanúként valószínűleg beidézik majd őket.

Rosellt és a Barcelonát valótlan szerződések aláírásával és valótlan pénzügyi manőverek végrehajtásával vádolják, amelyek kifejezett célja volt az állam megkárosítása.