Forma-1

Ilyenek voltak a Magyar Nagydíjak, 1986-1999

  • P. Kele János

Hétvégén jön a 29. Magyar Nagydíj, felvezetésképp visszaemlékezünk az elmúlt 28 év futamaira. Első rész.

A történelem első Magyar Nagydíját 1936-ban, jóval a Forma-1-es őrület szárba szökkenése előtt rendezték. A helyszín a Népliget volt, a versenyre pedig annak ellenére is igen komoly nevek (Rudolf Caracciola, Hans Stuck, Bernd Rosemeyer, Tazio Nuvolari) jöttek el, hogy a futam eredménye nem számított bele a Grand Prix-szezon összesítésébe. A versenyt végül az olasz Tazio Nuvolari nyerte egy Alfa Romeo volánja mögött, a mezőny egyetlen magyar indulója, Hartmann László a hetedik helyen végzett.

Az F1-es bajnokságba 1986-ban, első kommunista állomásként csatlakoztunk, javarészt Rohonyi Tamás, egy Brazíliában élő (nem mellesleg Bernie Ecclestone-nal is közmondásosan jó viszonyban lévő) magyar üzletemben közbenjárására. A helyszín hosszas alkudozások után Mogyoród lett, a pálya pedig láss csodát, időben el is készült az augusztusi bevetésre.

1986

Az első magyar F1-es verseny aztán rögtön két korszakos legendáról, Sennáról és Piquet-ről szólt. Előbbi akkor még csak egy feltörekvő ifjonc, utóbbi viszont kétszeres világbajnok volt, így kissé meglepőnek számított, amikor a szombati időmérőt a lotusos Senna nyerte. A verseny aztán már az idősebbik brazilé volt, Piquet a futam során kétszer is a pályán (ezt a Hungaroringen azóta is illik megbecsülni) előzte meg Sennát, másodszor az 57. körben. Ez utóbbi azóta is a pálya történetének egyik kultikus előzése, aki nem látta volna, most mindenképp kattintson:

1987

Egy évvel később megint Piquet alkotott nagyot, de ezúttal sokkal többett hagyott a szerencsére, mint korábban. Csak a harmadik helyről startolt, de nem sokkal később a ferraris Alboreto is megelőzte, így a negyedik helyre csúszott vissza. Az olaszt a verseny későbbi szakaszában még önerőből előzte vissza, de aztán Berger és a végig vezető Mansell is saját hibáján kívül volt kénytelen feladni a futamot (előbbi a differenciálmű meghibásodása miatt, utóbbi pedig azért, mert öt körrel a leintés előtt elveszítette a jobb hátsó kerekét rögzítő egyik csavart az azóta róla elnevezett kanyarban), így Piquet tulajdonképpen nem csinált mást, mint begyűjtött egy ölébe hulló győzelmet. Pont úgy, ahogy az év végén a világbajnoki címmel is tette.

1988

A McLarenhez távozva végül csak eljött Senna ideje is, aki harmadik nekifutásra (két második hely után) már simán nyerte meg a Magyar Nagydíjat. Az időmérőn is ő volt a legjobb, és bár a rajtnál beragadt, simán visszavette a vezetést Manselltől, majd elhúzott a messzességbe. A hetedik helyről rajtoló, ám aztán villámgyorsan előretörő Prost ugyan egy rövidke periódusra elragadta tőle az első helyet, de Senna hamar úrrá lett a helyzeten, visszaelőzte a franciát, és magabiztos előnnyel futott be elsőként.

1989

Egy újabb kultikus csata, megint Sennával az egyik főszerepben, de a nagy ellenfél ezúttal már nem a kiöregedőfélben lévő Piquet, hanem Mansell volt. A bajuszos angol az időmérőt ugyan elrontotta, de a versenyen villámgyorsan jött felfelé, és amikor a pole-ból induló Patrese olajszivárgás miatt feladta a futamot, már a második volt Sennna mögött. A truváj az 58. körben, az Onyx-szal versenyző Stefan Johansson lekörözésekor jött el: Senna egy pillanatra beragadt a svéd versenyző mögé, Mansell pedig a habozást kihasználva jobbról mindkettejüket megelőzte, és átvette a vezetést. A versenyt is megnyerte, Senna pedig az év végén elbukta a bajnokságot Prosttal szemben.

1990

Meglepetésre az abban azévben nem túl erős Williams nem különösebben nagy formátumú pilótája, Thierry Boutsen nyerte az időmérőt, majd a versenyen az is bebizonyosodott, hogy a Hungaroringen minden korábbi történés ellenére továbbra is nagyon-nagyon nehéz előzni. A belga jól jött el a pole-ból, megtartotta első helyét, így a verseny későbbi szakaszában hiába zárkózott fel mögé a startot elrontó, addigra egyébként már bőven Hungaroring-specialistának elkönyvelt Senna, nem adta ki a kezéből a győzelmet. A harmadik helyre egy régi ismerős, a Benettonnal másodvirágzását élő Piquet futott be.

1991

Ez már az utóbbi időkben megszokott, klasszikus mogyoródi vonatozás időszaka, az időmérőn kialakuló Senna (McLaren), Patrese (Williams), Mansell (Williams), Prost (Ferrari) sorrend a versenyen is alig változott. Patrese ugyan jól kapta el a rajtot, de Sennával nem tudott mit kezdeni, mint ahogyan a verseny végén a második helyre előre engedett, egyébként a bajnoki címért küzdő Mansell sem. Senna második magyarországi győzelmét aratta, az év végén pedig harmadik (egyben utolsó) vb-címét is behúzta.

1992

Mansell az előző tíz versenyből nyolcat megnyerve érkezett a Hungaroringre, így az eredmények kedvező alakulása esetén arra is volt esélye, hogy bebiztosítsa magának a vb-címet. Az időmérőn második lett, de a rajtot elrontotta, és mivel közben legfőbb bajnoki ellenlábasa, a csapattárs Patrese az élen haladt, úgy tűnt, elmarad a bajnokavatás Mogyoródon. Az olasz azonban a 39. körben kicsúszott, majd motorja meghibásodása miatt ki is esett, így a második helyre előretörő Mansell hirtelen bajnoki címet érő pozícióban találta magát. Egy nem tervezett boxkiállást ugyan még be kellett iktatnia, de miután Häkkinent, Bergert és Brundle-t megelőzte, Schumacher pedig kiesett előle, Mansell vissza tudta szerezni a dobogó második fokát. Így hiába nyerte a futamot megint Senna, a legnagyobb győztes a három második helye után végre-valahára vb-címet szerző Mansell lett.

1993

Az akkoriban domináló Williams-Renault-k Mansell nélkül is folytatták diadalmenetüket, az időmérőt Prost-Hill sorrendben húzták be. A francia bajnokaspiráns autója azonban a felvezető körben lefulladt, így kénytelen volt a boxból indulni, Hill pedig megkapta a nagy esélyt élete első győzelmének megszerzésére. Miután a 18. körben Senna is kiesett, az angol végképp ellenfél nélkül maradt a pályán, így annak rendje és módja szerint behúzta a futamot. A második Patrese (Benetton), a harmadik Berger (Ferrari) lett.

1994

Egy újabb unalmas futam, vagy ha úgy tetszik, nagy taktikai csata a két új ász, Hill és Schumacher között. A német az időmérőt ugyan megnyerte, de a rajtot elrontotta, így Hill egy kis időre elé tudott kerülni. Schumacher a boxban előzött vissza, ő kétszer, míg a williamses háromszor állt ki kerekeket cserélni, így végül a németé lett a győzelem. A hamadik helyre sokáig Alesi pályázott jó eséllyel, de a francia Ferrarija megadta magát, és ugyanígy járt a mclarenes Brundle is az utolsó körben. Végül Schumacher csapattársa, az idény elején sérülést szenvedő Lehtót helyettesítő Verstappen állhatott fel a dobogóra.

1995

Egy év szünet után újra williamses (sőt, újra Hill-) siker, megint magabiztosan, megint végig vezetve, megint unalmas futamon. Hill ezúttal már az időmérőn is megállíthatatlan volt, a pole-ból indult neki a futamnak, ahol szintén nem akadt ellenfele. Schumacher egy elektronikai hiba miatt ráadásul kiesett, így csapattársa, David Coulthard lett a második, Gerhard Berger pedig a harmadik.

1996

Meglepetésre Schumacher és a gyengécske Ferrari volt a legjobb a szombati időmérő edzésen, de vasárnap a Williams Renault-k már nem hagytak kétséget arról, hogy ők a legjobbak a mezőnyben. Villeneuve az első boxkiállások alatt került a német elé, majd vezető pozícióját egészen a verseny végéig megőrizte. A második csapattársa, az évad végén bajnoki címet ünneplő Damon Hill lett, harmadiknak pedig az ekkor már Benettonnal versenyző Jean Alesi futott be. Schumacher kiesett.

1997

Megint Schumacher indult az élről, de a futam nem a németről szólt, sokkal inkább az idény előtt a gyenge Arrows-hoz igazoló címvédő világbajnokról, Damon Hillről. Az angol már szombaton is remekelt, a harmadik kockából indulhatott, de a futamon végképp mindenkit elképesztett, amikor előbb lerajtolta Schumachert, aztán átvette a vezetést, majd eltűnt a messzeségbe. Végig vezetett a versenyen, de az utolsó körben elromlott a gázadagolója, így Villeneuve végül megelőzte, Hill pedig alig tíz másodperces hátránnyal a második helyen ért célba. Palik László ez utóbbi fejleményről lemaradt, ebből sült ki a sokszor emlegetett, legendás riporteri fordulat: Hova tűnt Damon Hill?

1998

Schumacher ezúttal nem az időmérőn, hanem a versenyen villogott, így hetedik nekifutásra sikerült megszereznie pályafutása második mogyoródi futamgyőzelmét. Pedig nem indult könnyen a versenye, féltávig csak harmadik volt a két elképesztően gyors McLaren (Häkkinen, Coulthard) mögött, de ekkor a taktikai zseni, Ross Brawn javaslatára három kiállásos stratégiára váltott át. Schumacher egymás után 19 (!) edzéstempójú kört tett be a közösbe, és mivel Brawn meg tudta oldani, hogy eközben szinte végig üres legyen előtte a pálya, a németnek könnyű autójával sikerült kiautóznia a plusz egy kiállást a McLarenekhez képest. A bajnoki éllovas Häkkinen ráadásul műszaki hiba miatt egészen a hatodik helyig esett vissza, így újra nyílttá vált a bajnoki versenyfutás a két éllovas között.

1999

Schumacher lábtörése miatt nem állt rajthoz a versenyen, távollétében a Ferrari Irvine-ra bízta a sorsát, az észak-ír fenegyerek pedig egy remek nyári sorozattal át is vette a vezetést a bajnokságban. A Hungaroringen azonban nem volt elemében, Häkkinen már az időmérőn is simán elverte, és a futamon sem hagyott neki esélyt. A finn rajt-cél győzelmet aratott, Irvine pedig hiába haladt sokáig a második helyen, a 62. körben nyomás alatt hibázott, így visszacsúszott Coulthard mögé, a harmadik helyre.

A Magyar Nagydíj győztesei
1986-1999
Év Győztes Csapat
1986 Nelson Piquet (brazil) Williams-Honda
1987 Nelson Piquet (brazil) Williams-Honda
1988 Ayrton Senna (brazil) McLaren-Honda
1989 Nigel Mansell (brit) Ferrari
1990 Thierry Boutsen (belga) Williams-Renault
1991 Ayrton Senna (brazil) McLaren-Honda
1992 Ayrton Senna (brazil) McLaren-Honda
1993 Damon Hill (brit) Williams-Renault
1994 Michael Schumacher (német) Benetton-Ford
1995 Damon Hill (brit) Williams-Renault
1996 Jacques Villeneuve (kanadai) Williams-Renault
1997 Jacques Villeneuve (kanadai) Williams-Renault
1998 Michael Schumacher (német) Ferrari
1999 Mika Häkkinen (finn) McLaren-Mercedes

A hétvégén sorrendben a 29. Magyar Nagydíjat rendezik Mogyoródon. A verseny felvezetését szolgáló visszaemlékezésünket szerdán a 2000 és 2013 között rendezett futamok felelevenítésével folytatjuk.