Vízilabda Eb

Nem szabad leengedni az elődöntőig - Benedek Tibor

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg csoportját a magyar válogatott a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint az a lényeg, hogy a következő négy napban ne engedjen le a csapat.

Benedek Tibor együttese legközelebb pénteken ugrik vízbe

Habár a csoport utolsó meccsén Horvátország a második negyed elején már három góllal elhúzott, de még ebben a szakaszban sikerült egyenlíteni. A harmadik játékrészben vezetett először a magyar csapat (5-4), a győztes gólt pedig Hárai Balázs lőtte 45 másodperccel a mérkőzés vége előtt, 7-6-ra nyertünk. Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese legközelebb pénteken, a döntőbe jutásért száll medencébe a Hajós-uszodában. Az ellenfél a horvát-olasz párharc győztese lesz.

"Két nappal ezelőtt azt mondtam, hogy számunkra fontos ez a meccs és a játékunkon is látszott, hogy komolyan vesszük - mondta Benedek Tibor az M1-nek. - Habár az elején az ellenfél vezetett, de egy pillanatra sem álltunk meg. Túl nagy szünet következik, míg az ellenfeleink játszani fognak. Ha nem vettük volna komolyan a horvátok elleni meccset, akkor nem tudtunk volna felpörögni az elődöntőre. Ezért volt fontos ez a mérkőzés. Nyilván a szerbeket sem szerettük volna megkapni az elődöntőben, és a közönséget ismét ki akartuk szolgálni, hiszen hazai környezetben, hatezer néző előtt játszhatunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyetlen meccset is félvállról vegyünk."

Benedek szerint az első negyedben túl sokat lőttek távolról a horvátok ellen, de azt nem árulta el, hogy péntekig mi vár a magyar csapatra.

"Az első negyedben túl sokat lőttünk messziről és a horvátok kapusa mindent védett - folytatta Benedek. - Közelebb kellett mennünk, és akkor már nem maradtak el a gólok. Három emberelőnyt hagytunk ki az első nyolc percben és egy horvát csapat ellen ez nehéz kezdést jelent. Én már tudom mit fogunk csinálni a következő napokban, de ez teljesen mindegy, mert csak az eredmény számít. A lényeg, hogy pénteken nyerjünk."

A magyar csapat Horvátországgal vagy Olaszországgal találkozik az elődöntőben.

"Mindkét csapattal sokszor játszottunk, nem tudnék választani közülük - fogalmazott a szövetségi kapitány. - Az a lényeg, hogy felpörögve érkezzünk meg arra a mérkőzésre, nem szabad, hogy négy nap alatt leengedjük ezt a felfokozott lelkiállapotot. Pihenni is tudunk, egyensúlyt kell találni a következő napokban."

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak
B-csoport, 5. forduló
Magyarország-Horvátország 7-6 (0-2, 4-2, 1-1, 2-1)
Gól: Hosnyánszky, Erdélyi, Szívós, Varga Dénes, Madaras, Tóth M., Hárai, ill. Milakovic, Sukno 2, Setka, Jokovic, Muslim.