Európa Liga

Hétvégén sem lassított a Göteborg és a Rijeka

A magyar csapatokra sorsdöntő mérkőzések várnak, hiszen a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőnek visszavágóit rendezik a héten. Megnéztük, mi történt az ellenfelekkel a hétvégén.

Debrecen - Cliftonville

A Bajnokok Ligájában induló Debrecen az első mérkőzésen igen fásult játékot produkált a lelkes északír bajnok otthonában, a 0-0-s döntetlen pedig igen kínosnak tekinthető Kondás Elemérék számára. A visszavágón már nincs helye dekoncentráltságnak, ha a Loki elbukja ezt a párharcot, szégyent hoz saját magára és a magyar labdarúgásra. A két csapat között van akkora tudásbeli különbség, hogy a hajdúságiak hazai pályán minden gond nélkül legyűrjék ellenfelüket, őszintén reméljük, hogy nem lesz túl magas a fű, nem locsolják fel a pályát, és az időjárás is a kegyeibe fogadja majd a játékosokat. 

A Debrecen szombat délelőtt az NB II-re készülő Szeged ellen játszott barátságos mérkőzést, a 2-0-ra megnyert találkozó első félidejében a felnőtt csapat játékosai, a másodikban az ificsapat tagjai jutottak szóhoz. Ami a Cliftonvillet illeti, Tommy Breslin legénysége az első meccs óta nem lépett pályára, az északír bajnokság ugyanis még nem indult el, barátságos meccset pedig nem kötöttek le. A csapat hétfőn indult útnak Magyarországra.

[1730862] 2014-07-22 20:30:00 Debrecen - Cliftonvillex;

IFK Göteborg - Győri ETO

Őrzi bombaformáját a svéd IFK Göbeborg, amely azok után, hogy az ETO Parkban három góllal terhelte meg a kisalföldiek kapuját, a hétvégén a Mjallby-nak is hármat gurított.  A Győrben is eredményes Lasse Vibe negyed óra alatt mesterhármast ért el, a vendégeknek az első gól után még sikerült egyenlíteni, de aztán már nem tudták bevenni Sandberg kapuját. Csütöröki ellenfelünk a Sandberg – Salomonsson, Bjarsmyr, J. Johansson, A. Johansson - Sobralense, Mahlangu, Svensson, Larsson - Vibe, Engvall összeállításban kezdett, azaz Mikael Stahre néhány játékosát pihentette, a 32-szeres norvég válogatott Kjetil Waehler pedig már leült a cserepadra, igaz a játékára nem volt szükség. A svéd bajnokság egyébként éppen most van a félidőben, az IFK pedig két helyet is előreugrott, így már a negyedik. Az IFK odahaza utoljára áprilisban maradt alul, így nem mondunk újat azzal, hogy Horváth Ferencéknek valami egészen elképesztő bravúrra lenne szükségük a továbbjutáshoz...

[1731310] 2014-07-24 19:00:00 IFK Gothenburg - Győrx;

Ferencváros - Rijeka

A Fradival ellentétben a HNK Rijekának nem volt módja kipihenni a csütörtöki ütközetet, hiszen a horvát bajnokság első fordulóját rendezték a hétvégén. A fiumeiek az újonc NK Zagreb otthonában vizitáltak, és a papírformának megfelelően könnyed győzelmet arattak. Matjaz Kek vezetőedző nem volt szívbajos, nem félt csatába küldeni a legjobb játékosait, a 23 éves Andrej Kramaric pedig duplázni tudott. Újabb sikerével a horvát együttes tovább nyújtotta győzelmi szériáját, hiszen a barátságos meccseket is beleszámítva immáron zsinórban 11 meccset tudott megnyerni.

A Fradinál csend volt a csapat körül, viszont a szurkolókat ért atrocitások tovább hergelték az amúgy sem túl nyugodt hangulatot, és a vezetőség és a szervezett szurkolói csoportok közötti viszony továbbra is feszült.

[1731323] 2014-07-24 20:30:00 Ferencváros - Rijekax;

Diósgyőr - Liteksz Lovecs

A horváthoz hasonlóan a boglár élvonal küzdelmei is ezen a hétvégén startoltak, a Liteksz Lovecs gárdájára pedig rögtön a nyitókörben egy komoly rangadó várt, Kraszimir Balakov együttese ugyanis a rekordbajnok, a tavalyi szezonban az ezüstérmet megkaparintó CSZKA Szófia alakulatát fogadta. Balakov 3-4 helyen változtatott a kezdőcsapatán a múlt csütörtöki EL-találkozóhoz képest, de a győzelem ezúttal sem jött össze, hiszen CSZKA 1-0-ra megnyerte a rangadót. Noha a Liteksznél voltak biztató jelek a felkészülés során, úgy néz ki, a rajt nem sikerül valami fényesre, hiszen Diósgyőrben kétgólos hátrányból kellene kiharcolniuk a továbbjutást, ami reményeink szerint nem sikerül majd a bolgároknak.

[1731320] 2014-07-24 20:30:00 Diósgyőr - Litex Lovechx;
2014-07-24;73