U19-es Eb

Portugália és Izrael ellen javítani fogunk - Kalmár Zsolt

  • Nagy Zsolt

Bár az első mérkőzést Ausztria ellen 3-1-re elveszítették, fiataljaink még bíznak a legjobb négy közé jutásban, amelyhez a második játékrészben mutatott játék kell.

Hiába küzdött, Nagy Dominik (14) sem tudott segíteni - Fotó: mlsz.hu

Nem várt sima vereséget szenvedett tegnap az U19-es Európa-bajnokság B csoportjának első mérkőzésén a magyar válogatott Ausztriától. 

A lefújás után kíváncsiak voltunk rá, hogy a játékosok miként látják a történteket, vajon mi lehetett a probléma. Talabér Attila egy félidőt töltött a pályán, a szünetben cserélte le őt Mészöly Géza, és állította helyére egyetlen gólszerzőnket, Varga Szabolcsot. A védő a hatharom.com kérdéseire válaszolva elmondta, hiába a rossz rajt, bízik a jó folytatásban. "Nehezen vettük föl a játék ritmusát. Nem birtokoltuk annyit a labdát, nem irányítottuk úgy a játékot, ahogy előre elterveztük. Az osztrákok kezdeményeztek inkább, de nem lepett meg a játékuk, ezt vártuk tőlük és készültünk belőle. A második félidőben Varga Szabolcs személyében friss játékos érkezett, aki jól bontotta meg a szélen az ellenfél védelmét. Kicsit felszívtuk magunkat, többet volt nálunk a labda, mint az első félidőben. Ott már sikerült a saját játékunkat játszani. Természetesen nem erre az eredményre számítottunk, de a következő mérkőzésen javítani fogunk."

A Győr játékosa, Kalmár Zsolt végig a pályán maradt, ám az első félidőben ő sem tudott segíteni a csapaton, és a másodikban is sokszor elveszett mezőnyben. "Az első félidőben nem úgy kezdtünk, nem azt a bátor játékot mutattuk, mint az előző meccseken. Nem tudom, mi lehetett az oka, pedig a jobb csapatok ellen is mindig felvállaljuk a rövid passzos, egyérintős játékot. A második félidőben megmutatkozott, hogy tudunk focizni, és adódtak is lehetőségeink, de elrontottuk az utolsó passzokat, beadásokat. A jövőben jobban kell koncentrálnunk. Egyéni hibából kaptuk a gólokat, és 0-2 után nemigen tudtunk felpörögni. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy mindent egy lapra teszünk fel, és úgy érzem sokat javult a játékunk. A portugálok ellen ezt az arcunkat kell továbbvinni. Remélem, jó mérkőzést vívunk velük. Ahhoz hogy elérjük közeli célunkat, a négy közé kerülést, őket és Izraelt is meg kell verni."

Javítani legközelebb kedden, Felcsúton tudunk, ahol az Izraelt 3-0-ra legyőző Portugália lesz az ellenfél. Amennyiben ott sem sikerül pontot szereznünk, gyakorlatilag lemondhatunk a legjobb négy közé jutásról, és az utolsó, Izrael elleni mérkőzés tétje "már csak" a 2015-ös új-zélandi világbajnokságra való kijutás lesz.

U19-es Európa-bajnokság
A magyar válogatott további programja
Július 22., kedd, 20.30, Felcsút: Magyarország–Portugália (Tv: Eurosport2)
Július 25., péntek, 18.00, Budapest: Izrael–Magyarország (Tv: Eurosport2)
164068
[1728933] 2014-07-19 18:30:00 Magyarország U19 - Ausztria U19x;