Vízilabda Eb

Nem fogunk lazsálni a horvátok ellen - Benedek Tibor

A magyar férfiválogatott szombaton nyolc góllal legyőzte a német nemzeti csapatot a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

Benedek Tibor szerint nem mindegy kivel játszunk az elődöntőben - fotó: AFP

Az újabb sikernek köszönhetően Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a hétfői csoportzáró eredményétől függetlenül az első helyen végzett hatosában, így egyszersmind automatikusan a legjobb négy közé jutott. A szakvezető a mérkőzés után az M1 csatornának elmondta, a találkozó elején problémájuk volt az emberhátrányos helyzetek megoldásával, de ezt a nagyszünetben sikerült megbeszélniük.

"Ezután már nem jelentettek akkora gondot a németek gyors emberelőnyös akciói, ezen kívül fizikálisan is jobban bírtuk a végét, s rendszerint megfelelően ki tudtuk védekezni a németek támadásait" - nyilatkozta Benedek Tibor, aki szerint van tétje a horvátok elleni meccsnek. - Hát, ha nem is a csoportelsőség szempontjából, de abból a szempontból lehet jelentősége a horvátok elleni találkozónak, hogy kivel játszhatunk majd később, úgyhogy mindenképpen készülünk. Természetesen nehéz lesz ugyanazt az állapotot elérni, de hát a horvátoknak is fontos ez a meccs. Azt gondolom, hogy nekünk is fontos lehet, úgyhogy mi mindent meg fogunk tenni a győzelemért."