U19-es Eb

Hiába a vereség, az osztrákok nem lepték meg Mészölyt

A magyar válogatott 3-1-es vereséget szenvedett a Szusza Ferenc Stadionban az osztrák csapattól a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokság szombati első játéknapján.

Mészöly egyéni hibákról beszélt

Mészöly Géza szövetségi kapitány úgy vélte, egyéni hibák vezettek az Ausztriától elszenvedett 3-1-es vereséghez.

Nagyon sajnálom, hogy megilletődve kezdtük a mérkőzést, több játékos gyengébb teljesítményt nyújtott a meccs első felében - értékelt Mészöly. - Az egyéni hibákat rögtön kihasználta az osztrák csapat. Amikor rendeztük a sorokat, és megmutattuk volna a második félidőben, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek, ismét a mi eladott labdánkból lett a gólt eredményező szabadrúgás. Onnantól a cseréknek is köszönhetően elindult a játékunk, és meg tudta mutatni a csapat, hogy tud futballozni. Köszönöm a közönségnek, hogy végig a csapat mellett volt! Nincs vége semminek, tisztában voltunk azzal, hogy a célunkat nem lesz könnyű elérni az első meccsen. Le kell győzni a megilletődöttséget. Az osztrák csapatot fel tudtuk térképezni, nem lepett meg semmivel, egyszerű, de hatékony játékot játszott. Sajnos, a felívelt labdáikkal nem tudtunk mit kezdeni. A fordulópontokból nagyon rosszul jöttünk ki, magunknak köszönhetjük a vereséget. Ebben a csapatban sokkal több van mentálisan is, az is igaz, hogy ennyi ember előtt nem játszottak még mérkőzést. 1-2 játékosra rá sem ismertem, annyira ijedten játszott. Arról viszont nincs szó, hogy lemostak volna minket a pályáról az osztrákok."

Egervári Sándor, korábbi szövetségi kapitány a hatharom.com-nak elmondta, rátermett korosztálynak tartja az U19-es együttest. 

U19-es Európa-bajnokság
A-csoport, 1. forduló
INFO Ausztria-Magyarország 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Bytyqi (15., 11-esből), Blutsch (18.), Michorl (48.), illetve Varga (60.)
Magyarország: Hrabina – Talabér (Varga Sz., a szünetben), Bobál D., Asztalos, Tamás – Németh M., Nagy D., Kalmár – Farkas Z. (Balogh N., 77.), Bobál G. (Mervó, 54.), Medgyes. Szövetségi kapitány: Mészöly Géza
Ausztria: Lucic – Rosenbichler, Lovric, Lienhart, Joppich – Blutsch, Rasner, Bytyqi (Maderner, 90.), Michorl, Horvath (Puchegger, 87.) – Grubeck (Laimer, 78.). Szövetségi kapitány: Andreas Heraf
[1728933] 2014-07-19 18:30:00 Magyarország U19 - Ausztria U19x;