Felkészülés

Carrillo elégedett volt, Vignjevics tovább erősítené az Újpestet

A Videoton felkészülési mérkőzésen 1-1-re zárt otthon az Újpesttel.

Sokan látogattak ki a két csapat felkészülési meccsére - fotó: vidi.hu

A labdarúgó NB I július 25-i rajtja előtt éles meccset játszott egymással a Videoton és az Újpest. A 64. percben a lila-fehérek kerültek előnybe, a bizonytalankodó Videoton-hátvédektől Simon Krisztián szerzett labdát, Balogh Balázshoz passzolt, aki a bal felső sarokba lőtt. A 87. percben egyenlített a Videoton. Egy pálya közepi labdavesztés után Nikolics Nemanjához került a labda, a cserecsatár pedig 14 méterről laposan kilőtte a hosszú sarkot. Több helyzet már nem volt, így 1-1-gyel zártak a felek.

"Nagyon meleg volt, ami kicsit rányomta a bélyegét a találkozóra - értékelt Joan Carrillo, a Videoton mestere a fehérvári klub honlapján. - Nem a szokásos felállásban játszottunk, próbáltam kímélni a csapatot. Jó meccset vívtunk egy erős ellenféllel szemben. Voltak hibáink, de azt gondolom, jó, hogy most jöttek ezek ki, és a Pápa elleni szezonnyitóig még tudunk javítani a dolgokon. Ebből a szempontból jól szolgálta a felkészülésünket ez az összecsapás. Az elmúlt évek alatt már rengetegszer volt alkalmam megtapasztalni, hogy a fehérvári szurkolók mennyire szeretik a Vidit, ezt ma is bizonyították a jelenlétükkel, jó volt látni, hogy ennyien kilátogattak a Sóstói Stadionba."

Nebojsa Vignjevics, az újpestiek trénere szerint csapatának további erősítésre lenne szüksége.

"Nehéz volt játszani ma a csapatoknak, ennek megfelelően a játék ritmusa sem volt nagy, ugyanakkor mindkét együttes profitálhat a mérkőzésből - fogalmazott Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. - Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, ugyanakkor az is megerősítést nyert, hogy szükségünk van még néhány minőségi játékosra, remélem, jövő héten meg tudjuk szerezni a kiszemeltjeinket. Összességében egy jó felkészülési meccset láttam."

A bajnokság első fordulójában a Videoton a Pápát fogadja, míg az Újpest Szombathelyre látogat.

[1732186] 2014-07-26 18:30:00 Videoton - Pápax;[1732192] 2014-07-26 18:00:00 Haladás - Újpestx;