U19-es Eb

Pofon a sógoroktól, három perc alatt elbukott a magyar csapat

Magyarország Ausztriával találkozott a budapesti Szusza Ferenc Stadionban az A-csoport 1. fordulójában az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Az osztrák csapat az első félidőben három percen belül két gólt szerzett és idő előtt eldöntötte a meccset.

Németh Márióék vereséggel kezdték az Eb-t - fotó: MTI

Ahogy azt hazai pályán illik, a magyar csapat a kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Mészöly Géza együttese a bal és a jobb oldalon is megpróbált az osztrák védelem mögé kerülni, de nem járt eredménnyel. A 12. percben Németh Márió balról lőtt szabadrúgást a kapu elé, Asztalos pedig lesgyanús helyzetben, közelről, Lucicba küldte a labdát. Két perccel később hátrányba kerültünk, Grubeck startolt egy osztrák indításra a 16-os jobb oldalán, Hrabina kifutott elé és a 16-oson belül buktatta. A spanyol játékvezető büntetőt ítélt, Bytyqi a jobb alsóba vágta (0-1). Három perccel később újabb gólt kaptunk, Grubeck erőszakosan labdát szerzett Bobáltól a jobb szélen az oldalvonal közelében, a kapu felé tört, középre passzolt, Blutsch átvette a labdát és jobbról, 12 méterről, laposan a rövid alsó sarokba lőtte (0-2). A 31. percben szépíthettünk volna, Bobál középről, 12 méterről, laposan lőtt, Lucic lábbal védett, a kipattanót Medgyes balról, éles szögből, keresztbe rúgta a kapu előtt. A félidő utolsó percei a kezdés utáni állapotokat idézték, a magyar csapat tanácstalanul és rendkívül körülményesen járatta a labdát az osztrák térfélen, majd a záró pillanatokban két helyzetet kreált Ausztria. Michorl szabadrúgásból fölé lőtt, majd ugyanő 15 méterről próbálkozott, Hrabina mellett elment a labda, Asztalos a gólvonal előtt tisztázott.

Szinte azonnal gólt kaptunk a szünet után, a 48. percben 17 méterre a magyar kaputól szabadrúgáshoz jutott Ausztria.  Az osztrákok legjobbja, Michorl állt a labda mögé, ellőtte a sorfal mellett a labdát, ami a vetődő Hrabina keze mellett a jobb sarokba vágódott (0-3). A 60. percben szépítettünk, Farkas ment el a jobb oldalon, laposan középre játszott, a labda felpattant egy védőn és a kapuson is irányt változtatott, Varga Szabolcs pedig egy lépésről a hálóba bólintott (1-3). A magyar szépítés után az osztrák csapat teljesen visszaállt, megszállta térfelét, Mészöly Géza együttese pedig becsülettel próbálkozott. Sajnos az újabb gól nem lógott a levegőben, az osztrák védelem komolyabb gond nélkül őrizte meg a kétgólos előnyt.

U19-es Európa-bajnokság
A-csoport, 1. forduló
INFO Ausztria-Magyarország 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Bytyqi (15., 11-esből), Blutsch (18.), Michorl (48.), illetve Varga (60.)
Magyarország: Hrabina – Talabér (Varga Sz., a szünetben), Bobál D., Asztalos, Tamás – Németh M., Nagy D., Kalmár – Farkas Z. (Balogh N., 77.), Bobál G. (Mervó, 54.), Medgyes. Szövetségi kapitány: Mészöly Géza
Ausztria: Lucic – Rosenbichler, Lovric, Lienhart, Joppich – Blutsch, Rasner, Bytyqi (Maderner, 90.), Michorl, Horvath (Puchegger, 87.) – Grubeck (Laimer, 78.). Szövetségi kapitány: Andreas Heraf
[1728933] 2014-07-19 18:30:00 Magyarország U19 - Ausztria U19x;
Percről percre: Magyarország-Ausztria_2014_07_19x