Vízilabda Eb

Merész András lányai elgázolták a görögöket

Nem kegyelmezett Görögországnak női válogatottunk, amely összeszedett, magabiztos játékával 12-7 arányban múlta felül riválisát, és javította ki a Hollandia elleni vereséget.

Bujka Barbara nem csak nagyot küzdött, gólt is lőtt

Nem kezdte jól a hazai rendezésű Európa-bajnokságot a magyar női vízilabda-válogatott, amely első mérkőzésén Hollandia ellen 12-11 arányú vereséget szenvedett. Kifejezetten fontos mérkőzés következett tehát Görögországgal szemben, amelynek tétje a csoport második helyén kívül az önbizalom visszaszerzése és - miután sokan részben ennek tulajdonították a vereséget - a közönség támogatása okozta pozitív stressz sikeres feldolgozása is volt.

Bolonyai Flóra mentéseivel kezdődött az első negyed, aki ezzel meg is adta az alaphangot. Merész András csapata szinte egy az egyben lemásolta a férfiak szerbek elleni teljesítményét, és az első nyolc percben nem kapott gólt, ellenben lőtt hármat! Előbb a hollandok ellen is remeklő Keszthelyi Rita értékesített két emberelőnyt, majd ezt Antal Dóra toldotta meg eggyel (3-0).

A folytatásban úgy tűnt, a görögök rendezik soraikat, mire kettőt pislogtunk, Manoliudaki és Cukala révén már fel is jöttek egy gólra (3-2). Szerencsére a közelebb lopódzástól nem ijedtek meg a lányok, nem engedték magukra ellenfelüket. Akik hiába kapták a bíróktól szinte sorozatban az emberelőnyöket, védekezésünk ismét feljavult, így a félidő a magyar szemnek kedves, 6-3-as eredménnyel zárult.

A góleső a harmadik negyedben sem hagyott alább, és örömmel lehetett látni, hogy bírjuk a tempót. Mi több, szemet gyönyörködtető akciók révén eggyel több gólt szereztünk. A slusszpoént Kisteleki Dóra 10 másodperccel a játékrész letelte előtt lőtt találata jelentette, melynek révén úgy tűnt, végleg demoralizáljuk a a görögöket (9-5).

Az utolsó nyolc perc előtt a görögök hozták a labdát, de ennél nagyobb boldogságuk nemigen akadt. Bolonyai Flóra már az első lövést is magabiztosan hárította. A görögök ugyan leloptak egyet a hátrányukból (9-6), ám Antal és Tóth révén nem sokat kellett várni a válaszra (11-6). Négy perccel a vége előtt tehát már nemigen lehetett kérdés, ki nyeri a mérkőzést. A lányok innen már teljesen felszabadultan játszottak, és összességében a vártnál simábban és teljességgel megérdemelten nyerték a mérkőzést (12-7).

Merész András megnyugodhat. Lányai megbirkóztak a feszültséggel, és mindenki számára jelezték, hogy komolyan számolni kell velük az Eb-címért folyó küzdelemben. Szövetségi kapitányunk mérkőzés utáni értékelésében a köztévé kamerái előtt kiemelte, hogy a játékosok ezúttal sokkal jobban koncentráltak, mint a hollandok elleni első találkozón. "Szerencsésebbek is voltunk, de általában annak van szerencséje, aki megdolgozik érte. A szerdai vereség után lelkileg rendbejöttek a lányok, s ma szépen játszottak" - tette hozzá a szakvezető, akinek tanítványai legközelebb a britekkel játszanak vasárnap, 17.30-tól.

Vízilabda Európa-bajnokság, nők, 2. forduló
A csoport
Magyarország-Görögország 12-7 (3-0, 3-3, 3-2, 3-2)
Gólszerzők: Antal 3, Keszthelyi, Kisteleki, Bujka 2-2, Takács, Tóth, Czigány, ill. Plevritu, Cukala 2-2, Rumpeszi, Manoliudaki, Avramidu
Korábbi pénteki eredmények
A csoport
Nagy-Britannia–Hollandia 5–11 (1–2, 2–2, 1–3, 1–4)
 
B csoport
Franciaország–Spanyolország 4–18 (1–4, 0–6, 1–5, 2–3) Protipp
Oroszország–Olaszország 10-13 (2-3, 1-3, 4-5, 3-2)
A csoportok állása a 2. kör után
A csoport Pontszám
1. Hollandia 6
2. MAGYARORSZÁG 3
3. Görögország 3
4. Nagy-Britannia 0
   
B csoport Pontszám
1. Olaszország 6
2. Spanyolország 3
3. Oroszország 3
4. Franciaország 0
  • Pro
    Tomihmv
    2014. július 18., Péntek 11:25

    Unknown | Női Eb Franciaország - Spanyolország

    2014. július 18., Péntek 13:00
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Spanyolország góljainak száma - alatt/felett: 13,5 felett
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.75
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:8
    • INDOKLÁS:

      Ég és föld a különbség a felek között, ráadásul a spanyoloknak muszáj nyerniük. A különbség sem lesz mindegy, hiszen könnyedén előfordulhat, hogy a gólarány fog dönteni a végelszámoláskor. A franciák 14-et kaptak az olaszoktól úgy, hogy a taljánok meg sem izzadtak, s véleményem szerint gyengébb játékerőt képviselnek, mint a regnáló világbajnok és olimpiai ezüstérmes hispán csapat. A spanyolok kilencet lőttek a bivalyerős oroszoknak, ráadásul nem is oly rég 14-et illetve 16-ot hintettek a galloknak.

      Úgy gondolom, hogy a spanyolok edzenek egy jót, és legalább 14 gólt lőnek a gyengécske franciáknak.

    • Eredmény:

      4:18

    • kimenetel
      Nyereség
    • 6.00