Európa Liga

Ez nagyon kevés volt

Amint arról csütörtök esti élő közvetítésünkben már beszámoltunk, a Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett Rijekában, az Európa Liga második selejtezőkörének odavágóján.

Az eredmény a zöld-fehérek számára hízelgő, hiszen a horvát bajnoki ezüstérmes végigtámadta a kilencven percet, óriási nyomást helyezett a magyar csapatra, a mieink ugyanakkor kapura lövés nélkül fejezték be a találkozót.

"Nagyon jó csapat ellen léptünk ma pályára" - mondta a lefújást követően Thomas Doll, a népligetiek vezetőedzője a fradi.hu-nak. "Védekezésben elfogadható teljesítményt nyújtottunk, a probléma azonban az, hogy egy mérkőzés nemcsak ebből, hanem támadásból is áll. Ebben pedig nagyon keveset nyújtottunk. Nem jó arányban tartottuk meg a labdákat, amikor pedig mi irányíthattunk volna, túl sok volt a felesleges labdajáratás. A tempó egyértelműen magasabb volt, mint a magyar bajnokságban. Sajnos a begyakorolt kombinációink közül sem láthattam sokat. Gratulálunk az ellenfélnek, mert sokkal jobban játszott, mint mi. Játékosaim jól küzdöttek, betartották a taktikát, de többet kellett volna támadniuk és játszaniuk."

Dibusz Dénes egy percig sem unatkozott Rijekában - Fotó: fradi.hu

A Ferencváros legjobbja a kapus, Dibusz Dénes volt, ami sok mindent elárul a IX. kerületiek teljesítményéről. A fiatal hálóőr szerint nagyon sokat kell javulniuk a továbbjutáshoz.

"Érezni lehetett a Rijekán, hogy tavaly az EL-ben szerepelt, ahol ráadásul remekül helytállt" - fogalmazott a télen Pécsről szerződtetett portás. "Komoly játékerőt képviseltek, és remek tempóban futballoztak. A védekezésünk rendben volt, ám velünk ellentétben a Rijeka rengeteg helyzetet is kidolgozott. Végig nagy nyomás alatt futballoztunk, ilyen mérkőzéseken pedig előfordul egy-egy hiba védekezésben. A játék képét tekintve azt is mondhatjuk, hogy kedvező eredményt értünk el idegenben. A visszavágón figyelnünk kell arra, hogy a középpályáról rendkívül gyorsan rendeződnek támadásba a horvátok. Borzalmasan nehéz meccs vár ránk a visszavágón is, ezért nagyon sokat kell javulnunk."

Bár a párharc csak jövő csütörtökön dől el, az Európai Labdarúgó Szövetség már pénteken elkészíti a harmadik selejtezőkör párosítását. Mivel a Rijeka-FTC párharc kiemeltnek számít, ezért a zöld-fehérek nem-kiemelt ellenféllel csapnának össze a következő körben.

A 13 órakor esedékes sorsolást követően elolvashatjátok a hatharom.com esélylatolgatását.

Fotó forrása: fradi.hu

[1731273] 2014-07-17 20:00:00 Rijeka - Ferencvárosx;[1731323] 2014-07-24 20:30:00 Ferencváros - Rijekax;
2014-07-17;73

 

  • Pro
    mr.blonde
    2014. július 14., Hétfő 18:50

    Unknown | Rijeka - Ferencváros

    2014. július 17., Csütörtök 20:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Végeredmény: Rijeka
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.75
    • Eddig éri meg:1.65
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      A máltai csapat ellen mutatott teljesítménye alapján a Fradinak nem sok sansza lesz Fiumében. Amíg a zöld-fehérek egyelőre szenvednek és keresik a megfelelő csapatot a célok eléréséhez, addig a horvátok közel kerültek a csúcsformához, kiváló igazolásokat végrehajtva a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesévé léptek elő, ami a Dinamo Zagreb közel évtizedes uralkodása után nagyon-nagyon szó. Hétvégén a Szuperkupában le is győzték a zágrábiakat, vagyis jól sikerült a főpróba is. Tavaly nyár óta követem a Rijeka életét, a térség egyik legjobb csapata perpillanat. Nem látom miért tudna meglepetést okozni a Fradi, a támadók pocsék formában vannak, Lauth egyelőre kevésnek tűnik, Böde pedig továbbra sem találja önmagát. Az Ugrai, Busai, Somalia féle játékosok szerintem ehhez a szinthez kevesek, játékszervező nincs, a védelem pedig egyelőre nem hozta azt, amit tavasszal. Mindent egybevetve szerintem a horvátok érvényesítik a papírformát, a tavaly megszerzett EL-rutin szintén mellettük szól, ezért nálam a hazai győzelem a legvalószínűbb eredmény ezen a meccsen.

    • Eredmény:

      1:0

    • kimenetel
      Nyereség
    • 4.50