VB 2014

Nagy gyürkőzés után Németország negyedszer világbajnok

Mario Götze hosszabbításban szerzett góljával nyerte meg Németország válogatottja az Argentína elleni világbajnoki döntőt.

Mario Götze gólja döntött - Fotó: AFP

Argentína sokakat meglepett azzal, hogy veszélyesebben kezdte a mérkőzést. A kezdeményezést ugyan meghagyták a németeknek Messiék, de a labdaszerzéseik után rendre gyors támadásokat tudtak vezetni, így lehetőségeket, helyzeteket alakítottak ki. A legnagyobb esélyt egy rosszul hazafejelt Kroos-labda adta, ami után azonban Higuaín nagyon csúnyán a kapu mellé lőtt.

A Napoli csatára később lesről tudott betalálni, így érvénytelenítették a gólját, míg a másik oldalon Höwedes kapufán csattanó fejesével jártak a legközelebb a gólhoz a németek az első félidőben.

A szünet után visszább esett a tempó, főleg az argentinok lettek visszafogottabbak, noha a 47. percben Messi hagyott ki egy nagy lehetőséget. Németországnak is voltak lehetőségei, de Müller, Schürrle vagy épp Kroos az utolsó passzoknál, lövéseknél rendre hibáztak.

Így nem született gól a rendes játékidőben, a hosszabbítás azonban egy Schürrle-helyzettel indult, de a szélső Romerót találta el. Néhány perccel később, a másik kapunál Palacio dönthetett volna, de hiába kapott remek labdát Rojótól, nem tudta úgy elemelni Neuer mellett, hogy kaput is találjon.

Már-már úgy tűnt, tizenegyesek döntik el a meccset, azonban a 113. percben Schürrle két ember közül adott be a bal oldalról, Demichelis teljesen üresen hagyta Götzét, aki mellel átvette, majd éles szögből a hálóba rúgta a labdát! 1-0

Az argentinok egyből ritmust váltottak, de jól zártak a németek az utolsó percekben, így megőrizték az előnyüket, és világbajnoki címet szereztek.

[1444469] 2014-07-13 21:00:00 Németország - Argentínax;
Percről percre: Németország-Argentína 2014-07-13x