Átigazolás

Új kihívója lesz Dibusznak a Ferencvárosnál

Arra a posztra igazolt labdarúgót a Ferencváros, ahol talán a legkevésbé van szükség erősítésre. Csakhogy az átigazolás mögött kidolgozott stratégia húzódhat. Szerepcserék, avagy hogyan teremtsünk versenyhelyzetet a kapusok között.

A zöld-fehérek pénteken szerződtették a másodosztályba frissen feljutott testvércsapat, a Soroksár hálóőrét, Tarczy Pált. Elsőre talán sokan felkapták a fejüket a hír hallatán, de ha közelebbről megvizsgáljuk a ferencvárosi kapushelyzetet, talán közelebb kerülhetünk a miértek megválaszolásához.

Dibusz Dénes helye egyelőre megkérdőjelezhetetlen az FTC kezdőcsapatában. A télen Pécsről érkező portás tavasszal remekül teljesített, oroszlánrészt vállalt a népligetiek kilencmeccses nyerőszériájában és a bronzérem megszerzésében. Mellette a tavalyi szezon első felét végigvédő, ám 2014-ben a kispadra szoruló Jova Leventének sem kell tartania attól, hogy megválnak tőle. A szurkolók körében nagy népszerűségnek örvend, többször bizonyította, hogy méltó a zöld-fehér mezre, azonban úgy tűnik, tovább kell fejlődnie ahhoz, hogy kiszorítsa Dibuszt.

Fotó: rangado.hu

A helyzet az, hogy az említett két futballista mellett, Kurucz Péter, Kunsági Roland és Rigó Gábor is a Ferencváros kötelékében van, igaz, egyikük helyzete sem egyszerű.

Kurucz egy évvel ezelőtt nagy reményekkel írt alá az FTC-hez, csakhogy szinte azonnal megsérült, térdszalagszakadása miatt a teljes idényt kihagyta. A jó képességű, korábban Angliában légióskodó hálóőr tétmérkőzésen még nem bizonyíthatott zöld-fehérben, a jelek szerint pedig erre egyhamar nem kerül sor. Sajtóinformációk szerint a 26 éves portás kölcsönben Soroksárra kerül. Hasonló sorsra juthat Kunsági is, aki bár már két és fél éve a Fradi játékosa, ezalatt mindössze egyszer lépett pályára az NB I-ben. Korábban Jova mellett sem jutott játéklehetőséghez, Dibusz érkezésével pedig még hátrébb került a rangsorban. Rigó az FTC második csapatának keretéhez tartozik, igaz, a mögöttünk hagyott szezonban az NB III-ban is alig védett. Mivel a zöld-fehérek az új idényben U21-es együttest indítanak, a 30 esztendős kapus alighanem búcsút int a Népligetnek.

Feltételezhető, hogy Dibusz és Jova mellett csak Kurucz lesz az, akivel hosszabb távon számol a szakmai stáb. Utóbbinak viszont az egyéves kihagyás után formába kell lendülnie, vissza kell szereznie a meccsrutint, erre pedig Soroksár a legideálisabb megoldás. Az NB II újoncának kapujában tehát kell a hely, a Kurucz-Tarczy cserével tehát a Ferencváros duplán jól jár, mert egyrészt játéklehetőséghez juttatja Kuruczot, másrészt fellendíti a versenyhelyzetet Dibusz és Jova mögött.

A Fradira jövő hét csütörtökön komoly erőpróba vár, hiszen az EL-selejtező második fordulójában a horvát ezüstérmes HNK Rijeka otthonába látogat. A fogadóirodák egyelőre még nem vették fel a kínálatukba a találkozót, de amint ez megtörténik, természetesen beszámolunk róla.

[1731273] 2014-07-17 20:00:00 Rijeka - Ferencvárosx;