VB 2014

Győztesnek járó fogadtatás Jameséknek - videó

Hazatért a brazíliai világbajnokságról a kolumbiai válogatott, a torna egyik üde színfoltjául szolgáló dél-amerikai csapatot elképesztő látvány fogadta Bogotában.

Tízezrek üdvözölték Bogotában a kolumbiai hősöket / AFP

Kolumbia pénteken, a házigazda brazilok ellen elszenvedett 2-1-es vereség után búcsúzott el a küzdelmektől, így története egyik legjobb vb-szereplésével végül a negyeddöntőig jutott. José Pekermann legénysége emelt fővel indulhatott haza, hiszen a világbajnokság egyik legjobb csapata volt az övék, James Rodriguez és társai öt mérkőzésükből négyet megnyertek, szereztek 12 gólt és végig hittek a győzelemben.

James Rodriguez és José Pekermann szövetéségi kapitány / AFP

A csoportmérkőzések során Görögországot 3-0-ra, Elefántcsontpartot 2-1-re, míg Japánt 4-1-re verték a kolumbiaiak, majd a nyolcaddöntőben a Luis Suárez nélkül felálló Uruguayt ütötték ki 2-0-ra. A vb egyik legnagyobb sztárja James Rodriguez lehet, a Monaco 22 éves támadó középpályása hat góljával jelenleg vezeti a vb góllövőlistáját, így akár még aranycipőssé is válhat.

A kiváló produkció jövedelmező lehet a kolumbiai futball számára, hiszen több játékosuk iránt is megnőtt a kereslet, például Rodriguezt a Real Madriddal, Juan Cuadradót pedig a Barcelonával hozták hírbe.

Ünnepi hangulat uralkodott / AFP

A semleges szurkolók körében a kolumbiai csapat a vb talán legnépszerűbb alakulata volt, bátor és látványos stílusával rengeteg futballrajongót sikerült a maga oldalára állítania. A kávésok teljesítményével "sajátjaik" is elégedettek voltak, hiszen a vasárnap hazatérő csapat játékosait tízezrek várták a fővárosban, Bogotában.