VB 2014

Neymar nem érezte a lábát a sérülése után - Scolari

Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány elmondta, horrorisztikus pillanatokat élt át Neymar sérülése után.

Neymart hazaszállították Sao Paulo-i otthonába - Fotó: AFP

Amint arról a hatharom.com-on olvashattatok, csigolyatörést szenvedett a Kolumbia elleni pénteki negyeddöntőben Neymar, a brazilok sztárja, így a válogatottnak a világbajnokság hátralévő részében nélkülöznie kell a játékost. A 22 éves támadónak a harmadik ágyékcsigolyája tört el, a meccs hajrájában hordágyon kellett levinni a pályáról, miután a kolumbiai védő, Juan Zúniga hátba térdelte.

Rodrigo Lasmar csapatorvos elmondta, a sérülés nem annyira súlyos, hogy műteni kelljen a játékost, de Neymar néhány hétig biztosan nem léphet pályára, mert a sérült testrészt mozdulatlan állapotban kell tartani. Közvetlenül az eset után sokkal rosszabbtól tartottak a brazilok, erről a szövetségi kapitány beszélt.

"Azt mondta Marcelónak, nem érzi a lábát. Marcelo megijedt, azonnal hívta az orvost, de ő nem mehetett be a pályára. Óriási sokk volt végignézni, hogy a fájdalomtól zokogó Neymart elviszi a helikopter" - fogalmazott Luiz Felipe Scolari a Marcának.

vb-2014

"A válogatottat Neymarral azonosították, ő az a játékos, aki a különbséget jelenti bármilyen csapatnak, bármikor. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy elveszítettünk valamit akkor, amikor egyáltalán nem akartuk, az elődöntőben és a fináléban" - folytatta Scolari. A szakvezető hozzátette, Neymar, ha állapota engedi, a helyszínen nézi végig a válogatott utolsó két mérkőzését.

A selecao 2-1-re legyőzte Kolumbiát, jövő kedden a franciákat kiejtő németekkel csap össze a fináléba kerülésért. A bukmékerek szoros csatára számítanak, hajszálnyi a különbség az oddszok tekintetében a két gárda között.

[1444466] 2014-07-08 22:00:00 Brazília - Németországx;