VB 2014

Messi a víz a sivatagban, a belgák leszólták az argentinokat

Argentína Gonzalo Higuaín góljával legyőzte Belgiumot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntőjében, ezzel a legjobb négy közé jutott.

Messivel nem tudtak mit kezdeni a Vörös Ördögök - Fotó: AFP

Az elődöntőbe kerülés legutóbb 24 éve sikerült az Albicelestesnek, amely 1990-ben ezüstérmes volt. Az argentinok a döntőbe jutásért Hollandiával csapnak össze szerdán Sao Paulóban.

A belgák ellen Higuaínt választották meg a meccs legjobbjának, az égszínkék-fehérek eddigi négy mérkőzésén kivétel nélkül Lionel Messit szavazták meg a legjobbnak. Alejandro Sabella szövetségi kapitány kiemelte, Messi akkor is a csapat motorja, ha nem szerez gólt.

"Messi igazán jól játszott, ez nem csak a gólszerzésről szól, hanem arról, hogy sokat volt nála a labda, folyamatosan lekötött három játékost az ellenféltől, előnyös helyzetbe hozta a társait. Minden alkalommal, amikor megkapja a labdát, a reményt jelenti mindannyiunknak és a fenyegetést az ellenfeleinknek. Függetlenül attól, hogy betalál-e vagy sem, meghatározó befolyással bír. Egy meccsnek számtalan aspektusa van a gólon kívül. Ha van egy olyan játékosod, mint Messi, aki soha, szinte soha nem veszti el a labdát, az olyan, mint a víz a sivatagban, és nem csak akkor, amikor gólt lő" - dicsérte a négyszeres aranylabdást a szakvezető.

"Nagyon boldog vagyok a játékosaim miatt, kiváló meccset játszottak, örülök nekik, és Argentína miatt is, az ország 24 évet várt arra, hogy a világ négy legjobb csapat között legyen. De tartalékolnunk kell az energiát, Svájc ellen hosszabbításra kényszerültünk, és zsinórban négy mérkőzést játszottunk délben, szóval regenerálódnunk kell" - szögezte le Sabella.

vb-2014

"Nagyszerűen teljesítettünk, főleg védekezésben, szinte helyzetig sem jutott az ellenfelünk. Az hiszem, ez volt az egyik legjobb meccsünk. Furcsa mérkőzés volt nekem, sokat kellett visszazárnom, rengeteget futottam a pálya széltében, hosszában, próbáltam megállítani a belgákat. Teljesült az első célunk, elődöntőben vagyunk. Örülök, hogy végre megtörtük az átkot" - nyilatkozta Messi.

A belgák szakvezetője, Marc Wilmots beszólt az argentinoknak. "Nehéz feldolgozni a kiesést és annak módját. Először is, láttuk, milyen rutinosak az argentinok. Tördelték a játék ritmusát, egy bedobásuk is vagy fél percig tartott. Nem nyűgözött le minket Argentína, egy átlagos csapat, egy kiemelkedő labdarúgóval. De kikaptunk" - vélekedett Wilmots.

A szövetségi kapitány Messire is kitért. "Három négy faultja volt, a bíró semmit sem tett. Messi félelmetes játékos, megtartja a labdát, amikor szüksége van rá és ezzel lélegzethez juttatja a társait.

"Büszke vagyok a srácokra - folytatta Wilmots. - Mindent megtettek, semmi rosszat nem tudok mondani róluk. Szeretnék köszönetet mondani nekik azért, ahogyan harcoltak. Voltak, akik sírtak az öltözőben. Egyszer hibáztunk a meccsen."

"1-0 után a dolgok nagyon szerencsétlenül alakultak számunkra. Nem tudtuk játszania saját játékunkat. A hajrában hosszú labdákkal próbálkoztunk, de így sem jutottunk helyzetekig. Egy kis szerencsével többet is elérhettünk volna. Ha jobb döntéseket hozunk, több kárt tudunk volna okozni nekik. de van egy Messijük" - fogalmazott Toby Alderweireld.

[1444465] 2014-07-05 18:00:00 Argentína - Belgiumx;