VB 2014

Szerencsés góllal, de gond nélkül jutottak elődöntőbe az argentinok

Argentína ismét nem sziporkázott, de Belgium kimondottan gyengén játszott, így a dél-amerikaiak Gonzalo Higuaín góljával nyertek.

Argentína kezdte veszélyesebben a meccset, és kis szerencsével már a nyolcadik percben előnybe is került: Di María a felfutó Zabaletához akart passzolni a jobb oldalon, de egy védőről a tizenhatoson álló Higuaínhoz pattant a labda, ő pedig egyből kapura fordult, és a jobb alsóba lőtt. 1-0

Higuaín korai gólja döntött - Fotó: AFP

A belgák megpróbálták átvenni az irányítást, de néhány perc után újra az argentinok kerültek fölénybe a mezőnyben. Igaz, veszélyes lehetőség egyik oldalon sem igen alakult ki. Az első félidő - gól utáni -  legkomolyabb eseményének Di María sérülését nevezhetjük, ami után a 33. percben le kellett cserélni a gauchók középpályását.

Egy Mirallas-fejessel még veszélyeztetett Belgium a szünet előtt, de a fordulás után megint Argentína volt veszélyesebb. Higuaín az 55. percben egy remek csel után helyzetbe került, de a felső lécet találta el.

Marc Wilmots kettős cserével próbált javítani csapata játékát, de Lukaku és Mertens sem hozott igazi változást. Legközelebb talán akkor járt a gólhoz a belgák, amikor Garay rosszul nyúlt bele De Bruyne beadásába, de valójában azt is magabiztosan védte Romero.

A hajrá már nagyon töredezett, sok szabálytalansággal, szimulálással megszakított játékot hozott, így Argentína megnyerte a mérkőzést, és 1990 óta először bejutott a legjobb négy közé.

[1444465] 2014-07-05 18:00:00 Argentína - Belgiumx;
Percről percre: Argentína-Belgium 2014-07-05x