Sportfogadás

Saját váltságdíjából fedezte volna vb-s veszteségeit, lebukott

  • th3PR0j3ct0r

Kínában óriási méreteket ölt a sportfogadás, így nem csoda, hogy időről-időre meglehetősen furcsa történetek látnak napvilágot. Íme, egy a sok közül!

Vajon a németek okozták a kínai lány vesztét? - Fotó: AFP

A világbajnokság ideje alatt természetesen megnő azon történeket száma, amelyek óriási nyereményekről szólnak, ugyanakkor vannak olyanok is, akik veszteséget könyvelhetnek el a torna során.

Utóbbi kategóriába tartozik egy fiatal kínai lány is, aki online fogadásokkal 161$-t, azaz nagyjából 36500 Ft-ot veszített a világbajnokságon. A történet itt válik érdekessé: ahelyett, hogy lenyelte volna a veszteségeket a tanuló, inkább megrendezte saját elrablását, majd 3200$-os, nagyjából 730 ezer Ft-os váltságdíjat követelt szüleitől. Az üzenetben az állt, hogy amennyiben nem teljesítik az "emberrablók" kérését, úgy az "áldozatot" eladják egy bár tulajdonosának. A szülők természetesen értesítették a rendőrséget, akik többek között a lány barátját is meglátogatták, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, ám kisebbfajta meglepetésre ott találták az "áldozatot" is, aki éppen meccset nézett...

A nem mindennapi történetből két tanulságot mindenképpen érdemes levonni: egyrészt csak olyan pénzzel fogadjunk, amit nem sajnálunk, másrészt pedig mindig érdemes betartani a bankroll-menedzsment szabályait.