VB 2014

Kit érdekel, hogy játszottunk? Mit várnak tőlünk? - Mertesacker

A német válogatott hosszabbításban győzte le Algéria együttesét, noha a világ fölényes sikert várt Joachim Löw együttesétől. A kritikák rögtön záporozni kezdtek a játékosokra, amit nem mindenki bírt jól.

"Nem érdekel" - válaszolta Per Mertesacker ingerülten a ZDF riporterének gyenge játékot firtató kérdésére. "Bejutottunk a nyolc közé, és csak ez számít. Mit vár tőlem? Gondolják, hogy van bulicsapat itt a 16 között? 120 percig küzdöttünk, hajtottunk a végéig, és szerintem megérdemelten nyertünk. Mit akarnak tőlünk? Játsszunk csillogva, és essünk ki? Komolyan nem értem ezeket a kérdéseket."

Mertesacker elégedett volt a továbbjutással - Fotó: AFP

Joachim Löw szövetségi kapitány értette őket, és egy részükkel egyet is értett.

"Az akaratunk segítségével nyertünk. De az első félidő nagyon rossz volt. A második félidőben és a hosszabbításban már jobbak voltunk, és nagyobb helyzeteink voltak. El kellett volna döntenünk a második félidőben. Rengeteg labdát adtunk el. Ez szokatlan volt. Problémát okozott a védők mögé kerülni. Egy ilyen meccsen sok minden függ az eredmény alakulásától. Olyan játékosok kellenek, akik változást hozhatnak. Sami Khedira és Andre Schürrle becserélése megerősített minket" - összegzett a szakember.

Algériának nagy küzdelemben végül a kiesés jutott, de a játékosok így is büszkék voltak magukra.

"Nagyon-nagyon közel voltunk a csodához. 90 percig egyenrangú ellenfelei voltunk ennek a nagyszerű német csapatnak. Megmutattuk a képességeinket, az erősségeinket. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Talán egy gól az első félidőben még magabiztosabbá tehetett volna minket. De nem jött össze. A kapott gólokra jól reagáltunk. Szívből játszottunk, és ez a sikerek alapja" - értékelt Madjid Bougherra.

Németország a negyeddöntőben Franciaországgal mérkőzik meg.

[1444457] 2014-06-30 22:00:00 Németország - Algériax;