VB 2014

Suárez volt a lelátó kedvence - fotó

  • Fotók: 101greatgoals.com

Ugyan Luis Suárez eltiltása miatt nem lehetett ott a szombat esti nyolcaddöntőben, ám mégis ő volt az este egyik legnagyobb látványossága.

Alighanem a 2014-es világbajnokság egyik legnagyobb sztorija lesz Luis Suárez esete Giorgio Chiellinivel, mint ismert az uruguayi csatár az olaszok elleni meccsen beleharapott a védő vállába, ami miatt a FIFA kilenc mérkőzésre és négy hónapra eltiltotta.Pedig Uruguaynak nagy szüksége lett volna legjobbjára a Kolumbia elleni nyolcaddöntőben, hiszen Óscar Tabarez csapatának négy góljából kettőt a liverpooli fenegyerek szerzett.

Az uruguayi válogatott nehezen is fogadta a nemzetközi szövetség döntését, a mérkőzés előtt tucatjával lepték el a világhálót az olyan fényképek, melyen a csapatársak támogatásukról biztosították a 27 éves csatárt, aki nélkül azonban nem szaladt a szekér, Kolumbia gyakorlatilag a mérkőzés első percétől kézben tartva a mérkőzést, teljesen megérdemelten jutott be a legjobb nyolc csapat közé.

A Maracana több, mint 70 ezres közönsége azonban nem feledkezett meg Suárezről, sőt, a lelátók hemzsegtek a Suárezektől. A "Vámpír" becenévre keresztelt uruguayi nagy biznisz lett a vb-n, maszkok és műfogak százával lepték el a közönség sorait, az uruguayi drukkerek éppúgy bohóckodtak nemzeti hősükkel, mint az ellenfél Kolumbia szimpatizánsai.

Szombat este aratott győzelmével Kolumbia történelmi tettet hajtott végre, hiszen bejutott a negyeddöntőbe, ahol majd a házigazda Brazília ellen lép pályára.

[1444453] 2014-06-28 22:00:00 Kolumbia - Uruguayx;