VB 2014

James Rodríguez a nyolc közé lőtte Kolumbiát Uruguay ellenében

Egy óriási bombagóllal és egy közeli találattal a negyeddöntőbe juttatta Kolumbia válogatottját James Rodríguez.

Az előző mérkőzéshez hasonlóan ezen a találkozón is a védekezéssel és a keménykedéssel foglalkoztak eleinte a csapatok, Álvaro Pereira például tíz perc alatt háromszor igen keményen a földre vitte Juan Cuadradót. Így aztán folyamatos játék nem igen alakult ki, de az egyértelmű volt, hogy Uruguay védekezni próbált, Kolumbia pedig kereste a falon a rést.

James Rodríguez volt a meccs hőse - Fotó: AFP

Ezt végül James Rodríguez találta meg, aki Aguilartól kapott egy odafejelt labdát a tizenhatos előterében, mellel átvette, majd kapásból hatalmas gólt rúgott húsz méterről. A labda a lécről vágódott a vonal mögé. 1-0

Uruguay nem tudott ritmust váltani az első félidőben, kis fellángolás után megint inkább a védekezésre koncentráltak Godínék, így a meccs elejéhez hasonló volt a játék. A szünet után aztán gyorsan megszületett a mindent eldöntő találat: Armero ívelt be balról, Cuadrado jobbról középre fejelte a labdát, James Rodríguez pedig közelről szerezte meg a második gólját. 2-0

vb-2014

Erre már kénytelen volt reagálni Uruguay, Óscár Tabárez be is küldött két friss embert, de hiába alakította át kissé a csapatát, Kolumbián ezen az estén nem találtak fogást a játékosai. Egy-egy átlövéssel és beíveléssel megdolgoztatták Ospina kapust, ezek közül néhányat komoly lehetőségnek is nevezhettünk, de mivel egyetlen gólt sem tudtak szerezni, a sárgamezesek továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben.

Kolumbia először jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon, James Rodríguez öt találattal vezeti a góllövőlistát, a negyeddöntős ellenfél pedig a kora esti mérkőzésen továbbjutó Brazília lesz.

 

[1444453] 2014-06-28 22:00:00 Kolumbia - Uruguayx;
Percről percre: Kolumbia-Uruguay 2014-06-28x