VB 2014

Egy űrutazás is jár Robbenéknek a vb-címhez

Egészen egyedi bónuszt dobtak fel a holland válogatott játékosainak, a "holland NASA" ugyanis felajánlott Robbenéknek egy űrutazást - ha Brazíliában megnyerik a vb-t.

A Lynx Mark II névre keresztelt űrrepülő repítheti Robbenéket az űrbe / bild.de

A 2010-es vb-n ezüstérmet szerző holland válogatott vasárnap a vb egyik legmeggyőzőbb teljesítményével előrukkoló Mexikó ellen lép pályára a nyolcaddöntőben. A csoportkör legeredményesebb csapatának számító Oranje természetesen nem ijedt meg a rá váró kihívástól, már csak azért sem, mert Louis van Gaal fiai nem sem állnának a végső győzelemig.

A tulipánok országában egyre bizakodóbb a hangulat, a lakosság bízik a csapat jó szereplésében, ezt támasztja alá az is, hogy a holland űrkutató vállalat ingyen űrutazást ajánlott fel Robbenéknek egy világbajnoki címért cserébe."Ez nem egy üres ígéret. Egy földöntúli erőnek földönkívüli jutalom jár." - mondta az SXC nevű cég 44 éves főnöke, Michiel Mol.

A társaság egy 60 perces űrutazást ajánlott fel az Oranje számára, amelyet egy klasszikus repülőgéphez hasonlító járművel tennének meg, és egészen 103 kilométeres magasságba repítené a hollandokat (hivatalosan 100 kilométertől kezdődik az "űr"). A felajánlás egyébként igen nagyvonalú, hiszen magánszemélyeknek egy ilyen túra potom 70 ezer euróba kerül, persze ha az ember világbajnoknak mondhatja magát, mindezt megúszhatja ingyen is...

[1444454] 2014-06-29 18:00:00 Hollandia - Mexikóx;