VB 2014

Senki nem érdemelt győzelmet, Brazília tizenegyesekkel verte Chilét

1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után Brazília tizenegyespárbajban jutott a legjobb nyolc közé Chile ellenében a világbajnokságon.

Kőkeményen kezdtek a csapatok, leginkább egymás rugdosásával voltak elfoglalva a játékosok, így nem igazán tudott jó játék kialakulni. Mégis viszonylag korán, a 18. percben megszületett az első gól, amikor bal oldali szöglet után Thiago Silva csúsztatott a hosszú felé, ahol Jara ért bele rosszul, így összehozott egy öngólt (igaz, a meccs végén a FIFA még David Luiznak adta a találatot - a videók alapján tévesen). 1-0

Rossz meccsen nyertek a brazilok - Fotó: fifa.com

Azonnal bekkelni kezdtek a brazilok, de egy hiba után egyenlített Chile: Brazília bedobást végzett el a saját alapvonalánál, Hulk rosszul tette vissza a labdát Marcelónak, Alexis Sánchez kapta meg a játékszert Vargastól a tizenhatoson belül, és kilőtte a jobb alsót. 1-1

vb-2014

Neymarnak voltak még lehetőségei a szünet előtt, de mindig eggyel többet akart cselezni, mint amennyi belefért volna, így kihagyta azokat. A fordulás után aztán nagyot esett a színvonal, mindkét csapat a védekezést tartotta fontosabbnak. Ebben a hazaiak jártak az élen, Chile pedig nem tudott mit kezdeni a helyzettel, rengeteg volt a pontatlanság. Hulk így is szerzett egy gólt, de a játékvezető kezezés miatt nem adta meg - véleményes döntés volt.

Így aztán csak gyürkőztek a felek, nagyon kevés volt még a kisebb lehetőség is. Gyakorlatilag esélytelen volt, hogy eldőljön a találkozó a rendes játékidőben, és ez igaz volt a törvényszerűen jövő hosszabbításra is. Ekkor már meg-megdolgoztatták Bravót a sárgamezesek, mégis Chile állt közelebb a gólhoz, hiszen a ráadás utolsó pillanataiban Pinilla hatalmas kapufát lőtt.

Julio Ceasart ünneplik a társak a büntetőpárbaj után / Fotó: fifa.com

Újabb gól tehát nem született, tizenegyespárbaj következett. Ebben a chileiek két gyors hibáját Willian, majd Hulk rossz büntetői követték, így az ötödik sorozat előtt egyenlő volt az állás. Ekkor Neymar a jobb alsóba lőtt, Jara pedig az öngól után ezúttal kapufát lőtt, így Chile kiesett, Brazília játssza a Kolumbia-Uruguay meccs győztesével a negyeddöntőt.

[1444452] 2014-06-28 18:00:00 Brazília - Chilex;
Percről percre: Brazília-Chile 2014-06-28x